Az újonc ellen is sikerre készül a Csaba – galériával

2023. szeptember 21. 18:00 | Kovács Dávid

Az NB I/B tavalyi bajnokát, a Vasast fogadja hazai pályán az immár új névadó szponzorral szereplő TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE a női kézilabda első osztály negyedik fordulójában! A liláknak minden esélyük megvan arra, hogy a szombati összecsapáson megszerezzék idei második bajnoki győzelmüket.

Felszabadult hangulatban zajlott a Békéscsabai Előre NKSE szerdai edzése, hiszen az együttes a harmadik fordulóban megszerezte első győzelmét és pontjait az NB I új szezonjában. A csapatnak a bajnoki cím két nagy esélyese, a Győr és a Ferencváros legyőzésére nem mutatkozott valós esélye, azonban az előző idényben középmezőnyhöz tartozó Alba Fehérvár ellen négy góllal, 35-31-re nyert.

– Nagyon örültünk neki, hogy a Fehérvár ellen tudtunk győzni, hiszen ez volt az első komolyabb mérkőzésünk az évben és már megszereztük az első két pontot. Annak is nagyon örültünk, hogy rengeteg szurkoló elutazott Székesfehérvárra és a fontos pillanatokban átsegítettek minket a nehezebb szakaszokon – fogalmazott Kukely Klára, a csabaiak szélsője.

 

Kukely Klára is győzni szeretne a Vasas ellen (Fotó: Hidvégi Dávid)

Kukely Klára is győzni szeretne a Vasas ellen (Fotó: Hidvégi Dávid)

 

A Vasas az előző idényben 46 ponttal nyerte meg az NB I/B-t, ezzel kivívta az első osztályú szereplés jogát. Az újonc rögtön az első fordulóban győzött a NEKA ellen 27-23-ra, azonban a Debrecentől és a Dunaújvárostól már vereséget szenvedett. Az előző szezon játékoskerete félig kicserélődött, kilenc új kézilabdázó érkezett a Fáy utcába, köztük két egykori békéscsabai játékos is, a kapus Balog Judit Szombathelyről érkezett hozzájuk, Vámosi Panna pedig éppen a csabai csapatot hagyta el a Vasas kedvéért. Vezetőedzői poszton is változtattak a fővárosiak és a négy idényen keresztül tevékenykedő Penszki Gergelyt, az egykoron a Győrt BL-döntőig vezető Konkoly Csaba váltotta.

A csabai kispadon is új vezetőedző ül, Rácz Sándor második hazai bajnokiján már győzelmet ünnepelne, de egyáltalán nem számít könnyű találkozóra.

– Jó csapat a Vasas, nagyon hasonlít a játéka arra, amit a Székesfehérvár csinál. Futós együttes, úgyhogy fizikai mérkőzés vár bennünket – emelte ki a lilák mestere.

A fővárosiak legutóbb 2018 áprilisban játszottak Békéscsabán, akkor 32-24-es hazai siker született. A két együttes találkozója szombaton 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban. A mérkőzést hétfőn 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n!

 

A 4. FORDULÓ PROGRAMJA:

Szeptember 20. (szerda)
Vác–Győr 22–38
MTK–FTC 19–41
Debrecen–Dunaújváros 31–19
Szeptember 22. (péntek)
18.00 Mosonmagyaróvár–Fehérvár
Szeptember 23. (szombat)
18.00 Kisvárda–NEKA, Kozármisleny–Budaörs, Békéscsaba–Vasas

 

Galéria

H.D., K.D.

További programok »

FEL