Hazai sikerrel érheti el a bennmaradást a Csaba

2024. május 21. 18:13 | Kovács Dávid

A Kisvárda ellen, hazai pályán biztosíthatja be a bennmaradást a TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE a női kézilabda NB I-ben! Rácz Sándor együttese a tabellán éppen előtte álló, 11. helyet elfoglaló szabolcsi riválist látja vendégül szerda este.

A Békéscsaba szombaton a sereghajtó Kozármisleny otthonában lépett pályára. Kukely Kláráék az első félidő közepén vették át az irányítást, majd ezt követően végig vezettek és 28–25-re nyertek, ezzel pedig közelebb léptek a bennmaradáshoz.

– Nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk a Kozármislen ellen, nagyon örültünk, hogy tudtunk nyerni, de nem volt kérdés, hogy ezzel a céllal utaztunk el. Szerencsére a szerdai, Vác elleni hangulatot és mentalitást át tudtuk menteni a szombati összecsapásra és haza is hoztuk a két pontot – fogalmazott a balszélső, aki bízik abban, hogy szerdán is jó teljesítményt produkálnak és győzni tudnak majd.

A csabaiak egy héttel ezelőtt nagy csatában, egy góllal kikaptak a Váctól a városi sportcsarnokban, idei utolsó hazai mérkőzésükön azonban nyerni szeretnének. A következő ellenfélként érkező Kisvárda a lilákhoz hasonlóan 13 pontot gyűjtött a bajnokságban, így még szintén fenyegeti a kiesés veszélye. Amennyiben Rácz Sándor együttese szerdán begyűjti a két pontot, akkor az utolsó forduló eredményétől megőrzi élvonalbeli tagságát.

– Már az MTK és a Vác ellen is megszerezhettük volna a bennmaradáshoz szükséges pontokat, akkor nem kellene a végéig izgulnia a szurkolóknak. Tudjuk, hogy ez a Kisvárda elleni mérkőzés egy nagyon fontos mérkőzés. Az áprilisi szünet jót tett a csapatnak, tíz-tizenkét hete jó formában van az együttes. Azt gondolom, hogy muszáj a saját közönségünk előtt megmutatni azt, amit dolgoztunk az egész év alatt – fogalmazott Rácz Sándor vezetőedző.

A két együttes januári összecsapását a Kisvárda nyerte 25–21-re, Marija Lanistanin akkor szenvedett súlyos térdsérülést. A visszavágó szerdán 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.

A Békéscsaba–Kisvárda mérkőzést csütörtökön 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n!

 

NŐI KÉZILABDA NB I
25. FORDULÓ

Március 9. (szombat)
Dunaújváros–Budaörs 23–21
Május 22. (szerda)
18.00 Békéscsaba–Kisvárda, Debrecen–Győr, NEKA–Fehérvár, Vasas–FTC, Mosonmagyaróvár–Kozármisleny, MTK–Vác

 

A TABELLA ÁLLÁSA A 24. FORDULÓ UTÁN:

1. FTC 46 pont 2. Győr 44 3. DVSC 42 4. Mosonmagyaróvár 40 5. Vác 28 6. Budaörs 23 (25 mérkőzés) 7. MTK 23 8. DKKA 20 (25) 9. Vasas 14 10. Alba Fehérvár 14 11. Kisvárda 13 12. Békéscsaba 13 13. NEKA 11 14. Kozármisleny 7 (kiesett)

 

A BENNMARADÁSÉRT KÜZDŐ CSAPATOK SORSOLÁSA AZ UTOLSÓ KÉT FORDULÓBAN:

 

9. Vasas                                10. Fehérvár                      11. Kisvárda                               12. Békéscsaba                       13. NEKA                              

FTC (otthon)                         NEKA (i)                            Békéscsaba (i)                             Kisvárda (o)                              Fehérvár (o)                   

Fehérvár (idegenben)           Vasas (o)                           Mosonmagyaróvár (o)                 Budaörs (i)                               Vác (i)       

 

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL