Nyert Kozármislenyben és nagy lépést tett a bennmaradás felé a Csaba

2024. május 18. 19:50 | Kovács Dávid

A TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE 28–25-re győzött a sereghajtó Kozármisleny otthonában a női kézilabda NB I 24. fordulójában, szombat este. Rácz Sándor együttese ezzel a sikerrel kétpontos előnybe került a kieső helyen álló NEKA-val szemben, miközben a Baranya megyei rivális vereségével kiesett az élvonalból.

KOZÁRMISLENY KA–TAPPE-BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE 25–28 (12–15)
NB I-es kézilabda- mérkőzés, Kozármisleny, 500 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
KOZÁRMISLENY: Pusztai ‒ Bánfai 2, Grénus 4, Lengyel 1, Hadnagy, Brettner 4, Imrei N. 4. Csere: Wichmann (kapus), Zsemberi 2, Grosics 5 (5), Kecskés, Szatmári 1, Imrei R. Vezetőedző: Gyulay László.
BÉKÉSCSABA: Pásztor B. – Horváth G. 3, Török F. 2, Özdemir 6 (3), Bencsik 7, Gyimesi, Kukely K. 3. Csere: Szabó D. (kapus), Borbély 1, Román 2, Szondi 1, Zagar, Csáki 1, Mayer 2. Vezetőedző: Rácz Sándor.
Kiállítások: 2 ill. 12 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 4/3.

A 12. helyen álló csabaiak az előző fordulóban nagy csatában veszítettek a Vác ellen, míg a Kozármisleny tizenhat góllal kapott ki a bronzéremre hajtó DVSC-től hazai pályán. Rácz Sándor együttese egy sikerrel nagyban növelhette esélyeit a bennmaradásra, a Baranya vármegyei gárda sereghajtóként várta az összecsapást és csak győzelem esetén őrizhette meg esélyét ugyanerre, így igazi kiesési rangadóra volt kilátás.

A mérkőzés elején felváltva estek a gólok, a hazaiak indítottak jobban, de a vendégek rendre válaszoltak, majd a kiválóan kezdő Bencsik Bojána negyedik góljával először a 12. percben volt az előny a Csabánál (6–7). Sőt, Fatos Özdemir találata után először a viharsarkiak mentek kettővel, azonban pillanatok alatt ismét egyenlő volt az állás (9–9). A Békéscsaba jól találta meg a lövőhelyzeteket, Török Fanni és Borbély Márta is eredményes volt, majd Horváth Gréta gyors lerohanása után a hazaiak vezetőedzője, Gyulay László kért először időt (9–12). A lilák tovább növelhették volna a különbséget, de Szondi kapufát lőtt ziccerben, majd Özdemir egy hetesnél rontott, Tobak Luca pedig megfelezte a differenciát (12–14). A félidő utolsó találata Szondi Zsófiáé volt, a Békéscsaba pedig kevesebb hibával játszva, megérdemelten, három góllal vezetett a szünetben.

A térfélcsere után a Misleny szerezte az első gólt, majd tovább is zárkózhatott volna, de Grosics a negyedik hetesét már elhibázta, míg Özdemir a sajátját gólra váltotta (14–17). A hazai védők nem bírtak a falban Bencsik Bojánával, aki rendre megjátszható volt, ráadásként az addig kevés játékidőt kapó Román Dorina is gólt szerzett, így először volt öt a különbség, érkezett is a Kozármisleny második időkérése a 40. percben (15–20). A félidő közepén ismét jött egy csabai hullámvölgy támadásban eladott labdák és kihagyott helyzetek képében, azonban a hazaiak sem remekeltek, így maradt a távolság a csapatok között (18–23). A baranyaiak megnyitották a védekezésüket, ami helyenként zavart okozott a vendégek támadásvezetésében, viszont Kukely Klára két gólja közelebb lökte csapatát a sikerhez (19–25). A hajrában három csabai kiállítás még megnehezítette a lilák dolgát, de a győzelem már nem fogott veszélyben, Mayer Szabina és Román Dorina találatai bebiztosították a csabai győzelmet.

A Békéscsaba 28–25-re nyert és szezonbeli hatodik sikerével két pontra növelte előnyét a kieső helyen lévő, vasárnap az MTK otthonában pályára lépő NEKA-val szemben. A diadalhoz a 100 százalékos lövőteljesítménnyel záró Bencsik Bojána hét, míg Fatos Özdemir hat góllal járult hozzá. Rácz Sándor együttese szerdán a Kisvárdát fogadja, ahol akár be is biztosíthatja élvonalbeli tagságát.

 

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL