Kézilabda: a Ferencváros otthonában folytatják a bajnokságot a csabai lányok

2021. november 19. 19:00 | Papp Ádám Sándor

A Ferencváros U19-es csapata ellen lép pályára a női kézilabda NB I/B Keleti csoportjának 10. fordulójában a Békéscsabai Előre NKSE szombat este. A felek a bajnokság nyitófordulójában már találkoztak egymással, akkor 11 gólos csabai sikerrel zárult az összecsapás.

Jól zárta az alapszakasz első felét a Békéscsabai Előre NKSE, amely kilenc forduló után őrzi veretlenségét és 18 ponttal vezeti a Keleti csoportot. A csabai lányok a Ferencváros U19-es csapata ellen folytatják a bajnokságot. A felek első mérkőzését 34:23-ra a Békéscsaba nyerte meg.

– Egy sokkal nehezebb mérkőzésre számítok, mint amit itthon játszottunk ellenük. A Ferencváros egy nagyon fiatal csapat, biztos vagyok benne, hogy az utolsó pillanatig fognak küzdeni ellenünk. Nagyon szeretnék ők is otthon tartani a kétpontot, de mi nyerni megyünk Budapestre – fogalmazott Kukely Klára.

A Ferencváros U19-es csapata kilenc mérkőzéséből öt alkalommal győzött, azonban a legutóbbi három összecsapásból kettőt elveszített, így jelenleg a tabella 5. helyét foglalja el 10 megszerzett ponttal.

– Komolyan kell vennünk a ferencvárosi fiatalokat, én úgy gondolom, hogy jó szakmai folyik náluk, szépen felépített játékuk van és fiatal lendületük. Rajtuk nem lesz teher a szombati mérkőzésen ezért biztos, hogy mindent felszabadultan fognak végrehajtani. Nekünk ezt kell kellő rutinnal és a saját játékunkra koncentrálva abba a mederbe terelni, hogy mi legyünk eredményesek – emelte ki Papp Bálint vezetőedző.

A Ferencváros U19 – Békéscsabai Előre NKSE másodosztályú mérkőzés szombaton 18 órától kezdődik az Elek Gyula Arénában.

További programok »

FEL