Kezdőkör: Szeptember 2-án délelőtt edzés Pátkai Lillával a CsabaParkban

Szeptember 2-án a békéscsabai CsabaParkban 90 perces testsúlyterheléses mélyizom tréning sportrendezvényt szervez Pátkai Lilla, diplomás gyógytornász. A rendezvényen élőben zenél dj Hlásznyik, azaz Hlásznyik Péter, Vozár Attila ultramaratoni futó pedig motivációs előadást tart. Ez lesz az Adrenalin Roadshow 5. állomása.

Az esemény 10 órakor kezdődik, és 11 órától lesz 90 percen keresztül az edzés. A 7. Tv Kezdőkör című műsorában Pátkai Lillával és Hlásznyik Péterrel Szegedi Zsolt műsorvezető beszélgetett a programról.

 

– Mi lesz ezen a rendezvényen?

 

Pátkai Lilla: – Ez egy sportrendezvény, ami egy igen különleges tornát foglal magában. Szeretnénk a sportkedvelőket meginvitálni erre a testsúlyterheléses mélyizomtornára, amivel nem mindennap találkozhatnak a résztvevők. Gyógytornászként kifejlesztettem immáron hat éve egy adrenalin elnevezésű edzésformát, és ezt szeretnénk nagyközönség elé vinni élőzenével, amit Dj Hlásznyik fog szolgáltatni.

 

– Mit takar ez a mozgás? Ugrálásnak tűnik.

 

 

Pátkai Lilla:        Azt szoktam mondani, nyugodtan mondjátok, hogy ugrabugra, de gyertek el egy órára, egy sima hatvan perces órára, és ha tizenöt percet túléltek, akkor majd utána beszélgetünk. Gyakorlatilag nem szeretnék nagyon belemenni a szakmai részébe, mert szerintem nem ez a lényeg. De amit mindenképpen szeretnék elmondani, az az, hogy ennek a tornának az alapja egy izomrendszer, ami nagyon fontos, ez a core izomrendszer. Ez egy központ, ez egy mag, ez az izomrendszer a testünk központja. A hasizom, a hátizom és farizomnak egy bizonyos része tartozik ide. Ez egy nagyon fontos izomrendszer, ami a végtagmozgások és egyéb mozgások közben stabilizálja a gerincet, ezáltal fixálja úgymond a testet. Nagyon sok fontos dologban játszik szerepet. Ha ez a core izomrendszer jól meg van erősítve, akkor nagyon ritkán fordul elő derékfájdalom. Az egyetemen a core izomrendszerből írtam a diplomamunkámat is, és nagyon beleástam magam ebbe. Úgy gondolom, elsajátítottam annyira, hogy azt mondjam: olyan edzést tudok az embereknek adni, amivel tökéletesíthetik a saját testüket.

 

– Szombaton ezt megláthatják majd az emberek, és ki is próbálhatják a CsabaParkban. Hány órától kezdődik majd a rendezvény, és kiket vártok ide?

 

Hlásznyik Péter: Tíz órakor kezdődik majd a regisztráció. Természetesen már reggeltől építik a színpadot, hangtechnikát, de tíz órától várjuk a jelentkezőket. Ott megkapják a karkötőjüket, ez ajándék lesz az edzéshez. Tizenegy órakor indul a zenés szórakozás, már akinek ez szórakozás lesz, és természetesen onnantól élőben lemixeljük ezt a másfél órát. Mi Lillával folyamatosan kapcsolatban leszünk. Igyekszem élőben minél inkább lereagálni a közönség igényeit. Azért jó ez a live DJ show, mert teljesen arculatra lehet szabni. Mindketten beszélünk majd. Mindketten kommunikálunk a közönséggel, biztatjuk őket. Sőt lesz két LED falunk is, ahol szintén zajlik majd a biztatás, számolunk vissza, hogy mennyit kell még kibírni az edzésből. Nagyon jó hangulatú edzés lesz, bíztatok mindenkit, aki csak teheti, jöjjön el, nézze meg. Lesz arcfestés is, tehát a gyerekeket is ki lehet hozni.

 

Pátkai Lilla: – Ingyenes lesz a gyerekek számára.

 

Hlásznyik Péter: Ingyenes lesz az arcfestés. Apuka el lehet a gyerekekkel akár a CsabaParkban Lilla meg foglakozik anyukával a CsabaPark előtti füves területen.

 

– Milyen egy ilyen rendezvény összetétele? Inkább csak nők mennek?

 

Pátkai Lilla: – Ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor ez egy annyira nehéz edzés tud lenni, hogy ha valaki végig akarja csinálni, leginkább ide férfiakra lenne szükség. Az edzőteremben, ahol dolgozom, volt olyan órám, amit csak férfiaknak tartottam, ugyanis meglátták a férfiak, hogy mit bírnak ki azok a nők, akik ezt az edzést végigcsinálják. Megkerestek, kérték, hogy tartsak számukra is. Biztatom a férfiakat is, mert ez egy olyan edzésforma, amibe biztos, hogy nagy kihívást fognak látni. A későbbiek során láthatják, hogy nekik valóban szükségük van, hiszen a konditeremben nagyon jó gépek vannak, de a mélyizmokra, erre a core izomrendszerre nem lehet dolgozni azokkal a gépekkel.

 

– Pontosan milyen hosszú lesz a mozgás? Gondolom, egy kis edzettség is kell előtte hozzá. Tehát nem javasoljuk olyannak, akiknek nincs?

 

Pátkai Lilla: – Jöhet nyugodtan bárki, de ha nem bírja, nem végigcsinálnia. Kilencven perc nagyon hosszú idő. Nem azért tartunk kilencven percet, hogy kipukkadjanak a végére, hanem azért, mert szeretnénk ezt a rendezvény minél színvonalasabbra, minél jobbra kihozni. Ha valaki kevesellne hatvan percet, mert nagyon nagy az edzettségi szintje, akkor neki is legyen egy kihívás. Ha valaki fél órát tornázik belőle, és aztán leül a fűbe és néz minket, hallgatja a jó zenéket, kóstol a Zöld Bambusz vegetáriánus étterem ételeiből, vagy italaiból fogyaszt, akkor is jól tudja magát érezni. Mint Peti mondta, ott van az a csodálatos játszótér, én magam is nagyon sokszor kijárok a kisfiammal, és játszunk. Szinte majdnem egy fél napos programot biztosítunk egy belépő áráért.

 

– Peti, te már ismered Lilla tevékenységét elég régóta. Próbálkoztál a sporttal?

 

Hlásznyik Péter: Nem. Az az igazság, hogy Lilla az próbált engem többször is kapacitálni, hogy menjek el, egy órát nyomjak velük végig. Én azt mondom, hogy az én edzettségi szintemnek még az ajtón kívül van a helye. Igazából nagyon masszív az az óra, amit Lilla tart. Nem véletlenül szeretik annyian, hasznos mindenképpen, de nekem sajnos még nincs ott a teremben a helyem, persze hátha egyszer eljön annak is az ideje. Megjegyezném, hogy az edzés után nem ér véget az óra, lesz egy közös ebéd, amit a belépő tartalmaz, valamint előadást tart majd Vozár Attila is. Ezt még fontos volt megjegyezni szerintem. Legnagyobb örömömre engem mentesít a mozgás alól az a mozgás, amit a DJ pult mögött végzek. Én is ugyanúgy végig fogom mozogni ezt a kilencven percet a DJ pult mögött. Aki járt már nálam buliban, az tudja, nálam úgy működik, hogy élek a közönséggel együtt.

 

– Hány embert vártok körülbelül? Lehet-e ezt így számmal mondjuk érzékeltetni?

 

Pátkai Lilla:        –       Természetesen minél több embert várunk. Van egy álomszámunk: két- és háromszáz fő között. Aztán meglátjuk, hogy hátha felül tudjuk múlni az álmainkat.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,