Kétezer fürdőbelépőt adományoztak a Vöröskeresztnek

2023. március 20. 15:30 | Vári Bianka

A Gyulai Várfürdő vezetése évek óta kötelességének érzi az egészséges életmód promotálását. E küldetésük kapcsán már több ezer belépőjeggyel, és véradások szervezésével is segítik a Magyar Vöröskereszt munkáját.

Az együttműködés 2012-ben indult a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete és a Gyulai Várfürdő között. A vezetés úgy érzi, hogy ez harmonizál a fürdő küldetésével, mely szerint a Várfürdő nemcsak a családosok és a strandolni vágyók fürdője, hanem gyógyfürdő is, „az egészség bástyája”.

– A régi szlogenünk is „Az egészség bástyája” volt, és ennek jegyében, ennek szellemében mindig is támogattuk a Vöröskeresztet, különösen a véradást. És a véradás támogatása céljából minden évben több ezer fürdőjegyet adunk a magyar vörös keresztnek, éppen azért is, hogy jutalmazzák azokat a bátrakat, akik vért adnak náluk – fogalmazott Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő ügyvezető igazgatója.

fotó: Vári Bianka (behir.hu)

A fürdő ezúttal közel 5 millió forint értékben 2000 belépőjegyet adott a szervezetnek. Emellett véradások szervezésével is támogatják a vöröskereszt munkáját, a következő április 26-án lesz. A Vöröskereszt gyulai területéhez 11 település tartozik, mintegy háromezer véradóval – erről már Tövisházi Zsolt, a Magyar Vöröskereszt gyulai területvezetője beszélt.

– Gyakorlatilag nagyon nagy szükség van a vérre, műtétek, és egyéb egészségügyi beavatkozások alkalmával nagyon fontos, hogy legyen megfelelő mennyiségű vér. Meg kell mondjam, hogy nagyon nehéz a toborozás, de szerencsére vannak visszatérő véradóink.

Hozzátette, hogy bár a véradás önzetlen segítség, mégis mindig örömmel fogadják a véradók, amikor ajándékkal köszönik meg a segítségüket.

Galéria

További programok »

Gyula

Családi napra várták az érdeklődőket Gyulán

Második alkalommal rendeztek családi napot a Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központban szombaton, Gyulán. A programon többek táncbemutatókkal, élményautózással és kézműves programokkal várták a kicsiket és nagyokat.
2024. június 15. 18:38
FEL