Újabb ezer darab fürdőjegyel támogatja az önkéntes véradókat a Gyulai Várfürdő

2023. november 15. 07:26 | Kovács Andrea

A Gyulai Várfürdő az idei évben már második alkalommal támogatja a Magyar Vöröskereszt véradásszervező munkáját. Tavasszal kétezer, most pedig újabb ezer darab ingyen belépőjegyet ajánlottak fel annak érdekében, hogy ösztönözzék a Gyulán és környékbeli településeken élők önkéntes véradását.

A Magyar Vöröskereszt Gyulai Területi Szervezete áldozatos munkával igyekszik a véradásokat szervezni annak érdekében, hogy szükség esetén mindig legyen elegendő vér és vérkészítmény.

– Vannak időszakok, amikor meglehetősen nagy kihívásokkal szembesülnek és azt gondolom, hogy különösen a közéleti szereplőknek kötelessége minden rendelkezésükre álló eszközökkel támogatni a munkájukat – hangsúlyozta Gyula város polgármestere. Görgényi Ernő hozzátette: ennek érdekében a gyulai önkormányzat már hosszú évek óta együttműködik a vöröskereszttel és dr. Rus-Gál Gabriellával, a gyulai vérellátó szolgálat vezetőjével.

Cégeink termékekkel és szolgáltatásokkal is támogatják a véradást, így a Gyulai Várfürdő ingyenes belépőjegyekkel, a Gyulahús Kft. pedig saját termékeivel. Igyekszünk ezekkel is kifejezni az elismerésünket és a megbecsülésünket azok iránt, akik a vérüket adják embertársaik egészségéért, gyógyulásáért. Emellett a jubileumi véradóknak pénzjutalmat biztosítunk, illetve a véradó dolgozóinknak teljes szabadnapot adunk, ezt már valamennyi önkormányzati intézménynél és gazdasági társaságnál bevezettük, amely körülbelül 1500 dolgozót jelent. A magánszférában működő legnagyobb vállalkozások figyelmét is felhívtuk, hogy fontolják meg a dolgozóik véradását ösztönző lépést, amelyet a Hunguest Hotel Erkelben már be is vezettek, így ők is segítik a vérellátó  és a vöröskereszt szervező munkáját – ismertette a városvezető. 

 

A Gyulai Várfürdő Kft. és a Magyar Vöröskereszt stratégiai partnerek, a kapcsolatuk hosszú évekre nyúlik vissza és a két szervezet küldetésében is hasonló. 

– Mi az egészség bástyájaként határoztuk meg magunkat és nyilvánvaló, hogy a véradásnak is az egészséges élet részének kell lennie. Ilyen értelemben ez egy társadalmi felelősségvállalás a részünkről és ez a városvezetés, a fürdő vezetése és az itt dolgozók számára is nagyon fontos. Az ingyenes fürdőbelépő pedig jó motiváló eszköz arra, hogy az emberek vért adjanak. Idén tavasszal kétezer jeggyel segítettünk a vöröskeresztnek, ezt most még ezer darabbal egészítettük ki. A tavaszi jegyek a teljes területi ellátásra vonatkoztak, a mostaniak pedig, a vörökereszt kérésére, kimondottan a Gyulán történő véradások támogatását segítik – mondta el Kun Miklós, a fürdő ügyvezető igazgatója. 

Tövisháti Zsolt, a Magyar Vöröskereszt Gyulai Területi Szervezetének vezetője arra emlékeztetett, hogy több mint 10 éves az együttműködési megállapodásuk a Gyulai Várfürdővel, amely a legnagyobb támogatójuk a fürdővárosban.

– Évente háromezer véradót kell toboroznunk Gyuláról és a hozzánk tartozó 11 településről annak érdekében, hogy a megfelelő vérellátás biztosított legyen. 2023-ban összesen pont ennyi ingyenes fürdőbelépőt kaptunk, amely nagyban segíti a szervező munkánk sikerességét, ezért nagyon hálásak vagyunk – hangsúlyozta a területi vezető. 

További programok »

FEL