2000 fürdőbelépővel támogatja a Gyulai Várfürdő a Vöröskereszt véradó akcióját

2022. március 30. 14:35 | Csiffáry Zsuzsanna

Szerda délelőtt a Gyulai Várfürdő Kft. tárgyalójában tartottak sajtótájékoztatót, amelyen Kun Miklós ügyvezető illetve Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének megyei vett részt. Az eseményen a Gyulai Várfürdő kétezer, azaz közel 6 millió forint értékű fürdőbelépőt adományozott a Vöröskeresztnek. A támogatói jegyek átadása során, a támogatói szerződést is aláírták a felek.

Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezetője hangsúlyozta a szerda délelőtti sajtótájékoztatón, hogy a várfürdő az egészség bástyája. 

– Szeretnénk támogatni a Vöröskeresztet a munkájukban, illetve ezzel is példát mutatni más intézményeknek. Bemutatni, hogy gesztusokkal, ajándékokkal, egyebekkel lehet támogatni a véradást. A ma átadott támogatójegyünk nem sok, mert jóval több véradó jelentkezik ennél a számnál, de gesztusértékű, és ez több a semminél – fogalmazott az ügyvezető. Hozzátette, hogy több éve támogatják a Vöröskereszt munkáját, amivel remélik, hogy több véradónak is felhívja a figyelmét a programra. Továbbá a fürdő is szervez minden évben 2-3 véradást. A 2000 támogatói jegy közel 6 millió forintba került. 

Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének megyei igazgatója arról tájékoztatott, hogy az előző évben több mint 21 ezerszer adtak vért, ami 12 ezer véradót jelent, hiszen vannak akik többször is megjelennek az egészségügyi programon. Kiemelte: nagyon fontos, hogy több támogató is ösztönzi az embereket a véradásra.

– Természetesen aki eljön hozzánk vért adni, az nem az ajándékokért jön. A legtöbben segíteni szeretnének másokon. De hozzá kell tennem, hogy ennek ellenére nagyon jól esik mindenkinek a támogatás, illetve mi is nagyon hálásak vagyunk mind a Gyulai Várfürdőnek, és a többi támogatónknak egyaránt. Nekik köszönhetően mindig tudunk valamit adni a véradóinknak – nyilatkozta Tóth Zoltánné. 

További programok »

Itthon

Egy vegyesboltban „nyit” újra a posta Gerlán

2022 novembere után csütörtöktől újra igénybe lehet venni a postai szolgáltatásokat Gerlán. Mint ismert, másfél évvel ezelőtt összesen hat fiókját zárta be a Magyar Posta Békéscsabán, köztük Gerlán is. Egy postapartneri programnak köszönhetően azonban ismét lehet majd a városrészben levelet, csomagot feladni, csekket befizetni vagy készpénzt felvenni.
2024. április 24. 17:09
FEL