Átadták a Magyar Vöröskereszt elismeréseit a Gyulai Várfürdőben

2020. december 17. 15:18 | Vincze Attila

Minden év november 27-én, a magyar véradók napján díjazzák azokat, akik kiemelkedő munkájukkal támogatják a Magyar Vöröskeresztet a véradások szervezésében. Idén a járványügyi helyzetre való tekintettel elmaradt a központi díjátadó ünnepség, ezúttal a szervezet Békés megyei díjazottjai csak szűk körben kaphatták meg a kitüntetéseiket.

Az idei évben a véradómozgalmat támogató oklevelet a Gyulai Várfürdő Kft. kapta meg. A cég már hosszú évek óta együttműködik a Magyar Vöröskereszttel, eddig több ezer fürdőbelépővel támogatták a véradásokat.

Számos alkalommal szerveztünk véradást nálunk, hiszen a várfürdő az egészség bástyája, és ilyen értelemben küldetésünk, hogy egyfelől az egészséges életmódot, másfelől pedig az egészségmegőrzést támogassuk. A vöröskereszt ilyen irányú kezdeményezése természetesen harmóniában van a mi céljainkkal fogalmazott Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő ügyvezető igazgatója.

A véradásszervezést támogató egészségügyi dolgozók közül dr. Rus-Gal Gabriella, a gyulai véradóállomás vezetője érdemelt ki díjat.

Nagy megtiszteltetés számomra ez a kitüntetés, valószínűleg ezt az évek óta tartó munkámnak köszönhetem. Az elmúlt időszakban sokat dolgoztam azon, hogy a donorok véradási hajlandóságát fokozzuk hangsúlyozta.

Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés megyei igazgatója a helyszínen elmondta, hogy önkénteseik idén a járvány miatt különösen sokat tettek a magyar egészségügyért, illetve azért, hogy mindig legyen elegendő vér a betegeknek.

Nem azért jönnek a véradóink, hogy kapjanak érte valamit, de azért nagyon nagyon jól esik nekik, ha kapnak egy fürdőjegyet, vagy valami mást. Ez a támogatóink nélkül nem valósulhatna meg, hiszen a vöröskereszt nem tudná biztosítani az ajándékokat mondta.

A többszörös megyei véradók ezúttal nem személyesen, hanem postán kapták meg a Magyar Vöröskereszt elismeréseit.

További programok »

FEL