2000 napijeggyel támogatja a véradókat a Gyulai Várfürdő

2021. június 15. 16:55 | Papp Ádám Sándor

Az idei évben is 2000 napijeggyel támogatja a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetét a Gyulai Várfürdő – jelentette be Kun Miklós ügyvezető igazgató kedden, sajtótájékoztatón.

A Gyulai Várfürdő, valamint a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete hosszú évek óta együttműködik – kezdte a tájékoztatót a fürdő ügyvezető igazgatója. Kun Miklós elmondta: több éve már, hogy felajánlanak a helyi véradók számára belépőjegyeket, ezzel is elismerve fontosságukat. Hozzátette: nemes feladatnak tartja a véradást, ezért idén 2000 jegyet ajánlottak fel az önkéntesek számára, de szükség esetén további belépőket is rendelkezésre bocsájtanak.

– Alapvetően a várfürdő küldetése az egészséges életmód és az egészség promótálása. Azt gondoljuk, hogy a magyar egészségügyi ellátásban a véradás szerepe megkerülhetetlen, ez egy problémás szektora volt mindig az egészségügynek. Ahogy csak tudunk, próbálunk segíteni. Egyébként nem csak mi, hanem a többi megyei fürdő is, ebben nem is konkurensek vagyunk, hanem partnerek – emelte ki Kun Miklós.

Békés megyében jó a véradási kedv, ugyan az elmúlt időszakban kevesebb volt a vérigény, de most megint nagy szükség van a segítségre, hiszen újból elkezdődtek a műtétek – erről már Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatója beszélt.

– Nem azért jönnek a véradóink, hogy kapjanak valamit, de én úgy gondolom, hogy mivel ők a saját vérüket adományozzák, nekik is jól esik, hogy kapnak valamit cserébe, gondolunk rájuk is. Ez mindenkinek nagyon jól esik, hiszen a jegyet felhasználva regenerálódni tud. Nagyon szívesen fogadják a belépőket – tette hozzá az igazgató.

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy a jegyek a véradást követően 6 hónapon keresztül felhasználhatóak, de a pandémia miatt a korábban kapott jegyeket is elfogadják a Gyulai Várfürdőbe való belépéshez.

További programok »

FEL