Kétegyházi MMA-érmek Győrben

2016. június 1. 08:06 | behir.hu

Május 28-án Győr adott otthont a Magyar Prémium MMA Liga 2015-2016-os verseny-évadának magyar bajnoki döntőjéhez. A budapesti, szegedi és hatvani bajnoki fordulók alapján a Kétegyházi Fuji Fight MMA Team két harcosa kapott meghívást a színvonalas eseményre. 

Cseke István 61 kg-ban a juniorok között kvalifikálta magát, és jutott el az elődöntőig. Szegedi ellenfelével már nem először találkoztak a ketrecben, így volt törleszteni való. A kétegyházi versenyző taktikusan elsöprő állóharccal hozta az első menetet. A második menetet is harcosan kezdte, de sajnos földharc során a junioroknál tiltott technikát alkalmazott, slamm kiemelést. A vezetőbíró erősen megkérdőjelezhető módon azonnal leléptette a harcost, az ilyenkor szokásos pontlevonás, illetve figyelmeztetés helyett. Így Cseke István 61 kg-ban junior magyar bajnoki bronzérmes. 

Második harcosunk Veder Martin 65 kg-ban egészen a döntőig jutott, ahol egy dorogi ellenfél várta. Hatvanban a bajnoki selejtezőkön már találkoztak egymással és Martin TKO-val legyőzte, ezért minden ok megvolt az optimizmusra. Ezen a napon a szerencse a dorogi versenyző mellé szegődött. Ezért izgalmas a kevert harcművészet, egy tizedmásodperc kihagyás, egy pillanatnyi koncentrációzavar és az ember máris egy fojtásban találja magát. A kétegyházi harcos hosszú másodpercekig harcolt az oxigénhiánnyal, a nyakon lévő guillotine-fojtás azonban nem engedett. Az ájulás határán lekopogta a küzdelmet. Veder Martin 65 kg-ban magyar bajnoki ezüstérmes lett. Bár az érmek szebben is csilloghattak volna, de a küzdeni akarásból ezen a napon sem volt hiány. A versenyzők legközelebb Budapesten, az UWW Európa Bajnokságon június 9. és 12. között küzdhetnek értékes érmekért.
 

FEL