10. Küzdelem Napja - 34 mérkőzés országos bajnoki címekkel

2023. március 19. 11:17 | Kovács Andrea

Tizedik alkalommal rendezte meg a Küzdelem Napja elnevezésűgálát a Békés Megyei Kempo Egyesület, Gyulán. A Prohászka Zsolt Városi Sportcsarnokban megtartott eseményen a legjobb K1, MMA és ökölvívás szabályrendszerben versenyző hazai és külföldi sportolók mérkőzéseit izgulhatta végig a közönség. Az est fő mérkőzésén Mármarosi Patrik, a Békéscsabai Lakótelepi SE kiválósága egyhangú pontozással verte meg román ellenfelét.

A gála megnyitóján Gyula polgármestere köszöntötte a sportolókat és a szurkolókat.

Görgényi Ernő kiemelte: az önkormányzat a kezdetektől támogatja a nagyszabású eseményt, amely egyrészről városmarketing értékű, hiszen az országos számos pontjáról és külföldről is sokan eljönnek megnézni a versenyeket, ráadásul a sportolók számára is inspiráló erővel hat, hiszen Gyulán és a megyében is nagyon sok olyan tehetséges fiatal küzdősportoló van, akiket ez a verseny motiválhat arra, hogy érdemes kitartóan edzeni.

 A gála megnyitóján a résztvevőket Görgényi Ernő, Gyula polgármestere is köszöntötte (Fotó: Török Péter/behir.hu)

– Magánemberként  is nagyra értékelem a Küzdelem Napját, hiszen több mint 20 évig shotokan karatéztam és a fekete övig jutottam, úgyhogy ezért is nagyon becsülöm és tisztelem azokat a versenyzőket, akik a ringben küzdenek, hiszen tudom, hogy mennyi munka, akaraterő és tudás van van amögött amit itt látunk – fogalmazott a városvezető.

 

Mezőfi András a WFC Hungary (Független Harcosok Szövetsége) elnöke, és Niedermayer Zsolt, a Békés Megyei Kempo Egyesület vezetője

A 34 mérkőzésen az ország legjobb K1, MMA és box szabályrendszerben küzdő sportolói mérték össze tudásukat, de Bukarestből, Temesvárról és Aradról is érkeztek versenyzők. A 10. Küzdelem Napja egyben a két esztendeje elhunyt, Wertheim Albert alezredes tiszteletére rendezett  emlékverseny is volt. 

Hricsovinyi Károly edző Mármarosi Patrik, a Békéscsabai Lakótelepi SE kiválósága (Fotó: Török Péter/behir.hu)

A gála fő mérkőzésén a Békéscsabai Lakótelep SE kiválósága, a K-1 kategóriában világbajnoki bronz- és világkupa-ezüstérmes, többszörös magyar bajnok és profi magyar bajnoki címet elnyerő Mármarosi Patrik is ringbe lépett.

Mármarosi Patrik bemelegítés közben (Fotó: Török Péter/behir.hu)

– A Küzdelem Napjára napi két edzéssel készültem. Az ellenfelem egy számomra ismeretlen román srác volt, mindössze egy videót láttam róla, és azt kielemzve mesterem, Hricsovinyi Károly segítségével próbáltam felkészülni a nemzetközi mérkőzésre. A 3×3 perces, profi szabályrendszer szerint, védőfelszerelés nelkül zajló küzdelem első menetében felszakadt a szemöldököm és alig láttam valamit. Nem tudtam azt a teljesitményt produkálni, amit szerettem volna, de így is elégedett vagyok, mert erős volt az ellenfelem és jól bírta a rugásokat és az ütéseket is – értékelt az egyhangú pontozással diadalmaskodó Mármarosi Patrik.

 

Rácz Brendon K-1 Európa- és magyar bajnok és edzője Bíró László, TVSE (Fotó: Török Péter/behir.hu)

Az egyik legfiatalabb a K1-ben mindössze másfél éve versenyző, 11éves Rácz Brendon volt, aki a 30 kg-os súlycsoportban lépett ringbe és ellenfelét legyőzve, kategóriájában magyar bajnoki címet szerzett. A TVSE mezőtúri versenyzője korábban már az Európa-bajnoki címet is elnyerte.

 

Galéria

További programok »

Gyula

Megnyílt a Munkácsy kiállítás a gyulai Almásy-kastélyban - galériával

Megnyílt Munkácsy: a sikersztori című kiállítás a gyulai Almásy-kastélyban. A tárlat az első ecsetvonásoktól a világhírnévig követi végig Munkácsy Mihály életét. A kiállítás egyik különlegessége, hogy a másfél milliárd forintra biztosított eredeti műalkotások mellett a festőművész néhány személyes tárgyát is bemutatja.
2023. december 8. 17:25
FEL