Több mint félszáz harcos aprította egymást Gyulán

2022. március 20. 09:07 | Erdei-Kovács Zsolt

A boksz, a K1 és az MMA ötvözetéből született a „Küzdelem Napja”, amelyet immár 9. alkalommal szerveztek meg. Szombaton este nem kevesebb, mint 26 összecsapást rendeztek Gyulán, a helyszínt biztosító Prohászka Zsolt Sportcsarnok kellős közepén felállított arénában.

A gránitkemény hangulatot a K1-ben versengők alapozták meg, majd jött a boksz, aztán ismét a K1 és végül az MMA zárta a sort. Mint Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke elmondta, országos viszonylatban is különlegesnek, igazán ritkának számít ez a felállás, ez az összetétel. Hangsúlyozta, az esemény a közelmúltban elhunyt Wertheim Albert ezredesnek vagy ahogyan sokan ismerték: Berci bácsinak állít emléket.

– A járvány miatt számos eseményt kellett elhalasztani és ez a megmérettetés most remek lehetőséget biztosít arra, hogy a versenyzők újra megismerkedjenek egymással – húzta alá, kiemelve: minden harcos tudása legjavát adja.

A ringes küzdelmekről tudható, hogy csak a teljes erővel kivitelezett ütéseket és rúgásokat díjazzák, illetve pontozzák a bírók, ezért mindenki belead mindent és bizony elő-elő fordul, hogy valakit kiütnek vagy éppen kirúgnak a harc során – ismertette az elnök. Azt is elmondta, ezek a sportolók nagy energiát fektetnek a felkészülésre, rengeteget edzenek, valóban sokat dolgoznak a győzelemért. Igazi sportemberek lépnek tehát a szorítóba, s a bírók is mindent megtesznek azért, hogy betartassák a szabályokat, de azt is le kell szögezni, maximálisan sportszerűek a mérkőzések – foglalta össze. Ha valaki esetleg kedvet kapna és szeretne belevágni, akkor bátran keressen fel egy edzőt vagy egy klubot – javasolta.

A sportcsarnokban ugyan nem volt teltház, de az azért túlzás nélkül kijelenthető, hogy a meccsek nagy érdeklődés mellett zajlottak. Több ismerős arc bukkant fel a tömegben, például a nem éppen lágy dalamairól ismert Ektomorf zenekar frontembere, Farkas Zoltán is tiszteletét tette. Ő a díjátadásban is szerepet vállalt, míg az eleki polgármester, Szelezsán György kvázi szurkolóként érkezett, városa harcosai miatt jött el. Három eleki sportoló szállt ringbe szombaton este, s emiatt érezte úgy, hogy a csarnokban a helye.

– Fontosnak tartom, hogy ott álljunk minden sportoló mögött, legyen az küzdősportot űző, íjász, labdarúgó vagy éppen asztaliteniszező – emelte ki.

Azt is elmondta, korábban hosszútávfutó volt, s gyermekkora óta kergeti a labdát, ami ugyan nem küzdősport, de mint említette: azért a focipályán is keményen meg kell küzdeni a győzelemért.

Niedermayer Zsolt főszervező ismertette, a gála a békéscsabai, Békés megyei versenyzők mellett Budapestről, Szegedről, Nyíregyházáról, Debrecenből, Kecskemétről és Temesvárról, valamint Bukarestből is vonzott résztvevőket. Mint ismertette, kilenc évvel ezelőtt azért vágott bele, mert bemutatkozási lehetőséget szeretett volna biztosítani a térség harcosainak.

 

Galéria

További programok »

FEL