Küzdelem Napja: Nemzetközi küzdősportgálát tartottak Gyulán

2024. március 17. 11:26 | Bere Mátyás

Tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Békés Megyei Kempo Egyesület a Küzdelem Napját szombaton Gyulán, ahol profi és félprofi küzdősportolók szálltak ringbe, ökölvívás, K1, free boxing és thai boksz kategóriákban. A gálán a félprofi versenyzők mellett több bajnok is versenyzett.

A küzdősportgálán nagy volt az érdeklődés nézői és sportolói szempontból is. A rendezvény délután két órakor kezdődött, és éjszakába nyúlóan tartott.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

Az eseményt Görgényi Ernő, Gyula polgármestere nyitotta meg a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. A városvezető kiemelte, hogy Niedermayer Zsoltnak és csapatának köszönhetően jött létre a sportesemény, majd hozzátette, hogy a település lakóinak és a turistáknak is nagy élmény egy-egy ilyen megyei szintű rendezvény. Görgényi Ernő nyitóbeszédében megköszönte a Küzdelem Napja szervezőinek munkáját, emellett üdvözölte a hazai és a külföldi sportolókat, majd sportélményekben gazdag napot kívánt mindazoknak, akik valamilyen módon részt vettek a rendezvényen.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

– Ez alatt a tizenkét év alatt sikerült olyan szintre felhozni ezt a rendezvényt, hogy szívesen jönnek vissza a versenyzők és az edzők is örömmel hozzák el tanítványaikat – fogalmazott Niedermayer Zsolt, az esemény főszervezője és a Békés Megyei Kempo Egyesület elnöke, majd hozzátette, hogy a legmesszebbről érkezett versenyző a romániai Bukarestről érkezett.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

Surman Zoltán versenyző a címmérkőzésen free boxing szabályrendszerben küzdött meg Darko Knezevic szerb bokszolóval. Zoltán 35 éve versenyzik hivatalosan és a WBU (World Boxing Union) középsúlyú világbajnoka. A sportoló a behir.hu-nak kiemelte: úgy gondolja, hogy ezzel a pályája kiteljesedett. A szombati sporteseményre a szintén küzdősportoló fiaival Surman Zoltán jr.-ral és Surman Áronnal érkezett.

A címmérkőzésen végül Surman Zoltán kiütéssel győzött.

 

Galéria

További programok »

FEL