A tavaszi versenyszezonra gyakoroltak a küzdősportolók Békéscsabán

2023. február 19. 15:41 | Kovács Andrea

Közel 200 sportoló mérte össze tudását és erejét szombaton a Warriors Sparring Day-en, azaz a gyakorló küzdelmi napon. A Békés Megyei Kempo Egyesület tizenegyedik alkalommal rendezte meg az eseményt, amely amellett, hogy jó felkészülési lehetőséget adott a versenyidényre, a márciusi, gyulai Wertheim Albert Emlékverseny válogatója is volt.

– A küzdősportok Békéscsaba életében is fontos helyet foglalnak el, hiszen számtalan ágában kimagasló eredményeket elért versenyzőkkel büszkélkedhetnek az egyesületek. Másrészt magánemberként is nagyra becsülöm azokat az embereket, akik az önfegyelem, a kitartás és az akaraterő fejlesztésére, az ellenfél tiszteletére irányuló sportokban jeleskednek – mondta el Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke.

 

Herczeg Tamás (balra) és Nidermayer Zsolt a Sparring Day-en

 

A tavaszi versenyszezonra felkészítő eseményt szervező Niedermayer Zsolt elmondta: a gyakorló küzdelmi napra,  a legtöbben, több mint százan, a K-1 kategóriában neveztek, de ökölvívásban, MMA-ban és thai-boxban is folytak a mérkőzések.

– Ez egy köztes dolog az edzőtermi felkészülés és az éles küzdelmek között, ahol a leendő ellenfelek erőviszonyait is felmérhetik – fogalmazott a Békés Megyei Kempo Egyesület vezetője.

 

Mármarosi Patrik (balra) is ringbe lépett

 

A Békéscsabai Lakótelepi SE kiválósága Mármarosi Patrik is letesztelte magát és versenytársait a szombati eseményen. Az immár 12 éve  Hricsovinyi Károly edző tanítványaként versenyző sportoló K-1 kategóriában világbajnoki bronz- és világkupa-ezüstérmes, többszörös magyar bajnok és a közelmúltban a profi magyar bajnoki címet is elnyerte. Jelelnleg a májusi világkupára készül, de legfőbb céljának az Európa- és világbajnoki cím megszerzését tartja.

A Küzdelem Napját március 18-án Gyulán rendezik meg, amely egyben a bő egy esztendeje elhunyt Wertheim Albert tiszteletére rendezett emlékverseny is lesz.

 

Galéria

További programok »

Sport

Indul az olimpia – Oláh Barbara képviseli a csabai színeket

Július 26-án pénteken rendezik a 33. Nyári Olimpiai Játékok hivatalos megnyitóját Párizsban, de többek között labdarúgásban, kézilabdában és rögbiben már elindultak a küzdelmek. A magyar csapatot 21 sportágban, 180 sportoló alkotja, Békéscsabát Oláh Barbara gyalogló képviseli.
18:10
FEL