Szabó Sándor emlékére rendeztek gyakorlónapot a küzdősportolóknak Békéscsabán

2023. szeptember 17. 18:36 | Kovács Andrea

Mintegy 150 küzdősportoló mutatkozott be és tesztelhette le felkészültségét vasárnap délután a Csabai Rendevénypajtában. A nemrégiben elhunyt ökölvívó, Szabó Sándor emlékére rendezett Sparring Day-en a K1, box és MMA szabályrendszerben sportolók az őszi versenyszezonban induló lehetséges ellenfeleikkel ismerkedhettek meg. A rendezvényen a küzdősportolókat 20 éve felkészítő edzők munkáját is elismerték.

Az egy hónapja elhunyt küzdősport edző, Szabó Sándor tiszteletére, egyperces néma megemlékezéssel kezdődött a Sparring Day.

Az eseményre most is ellátogatott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, aki elmondta, hogy azért is támogatja ezt a rendezvényt, mert a küzdősportolók megérdemlik azt az elismerést és a tiszteletet, amit azzal a szorgalommal, alázattal, önfegyelemmel és küzdeni tudással vívtak ki, amelynek köszönhetően a hazai és nemzetközi versenyeken is bizonyítanak.

Békéscsaba önkormányzata is támogatta az eseményt. Dr. Szigeti Béla az ifjúsági és sportbizottság elnöke úgy fogalmazott, ez a sport a fiataloknak nagyon hasznos lehet, hiszen fizikailag és mentálisan is felkészíti őket az életre.

A Békés vármegyei küzdősportolók eredményeiben nagy szerepe van edzőiknek is. A 20 éve tartó példamutató és magas színtű felkészítő munka elismeréseként Hricsovinyi Károly, az Energy Gym ringes csoport vezetőedzője és Surman Zoltán, a Surman Box Promotion profi ökölvívó szakosztályának vezetője vehetett át díjat a rendezvényen.

 

Dr. Szigeti Béla, Hricsovinyi Károly, Surman Zoltán és Herczeg Tamás (fotó: behir.hu/ Such Tamás)

 

Közel 150 versenyző érkezett a Sparring Day-re, Magyaroszágról 25 klub képviseltette magát, Romániából 3 csapat jött el. Békéscsabáról az Energy Gym, a Surman Box Ökölvívó Akadémia és a Békés Megyei Kempo Egyesület saját csapata képviseltette magát.

A gyakorló mérkőzések K1, Box és és MMA kategóriában párhuzamosan két helyszínen, a ringben és a tatamin zajlottak. Az eseményt szervező Békés Megyei Kempo Sportegyesület képviseletében dr. Altorjay Eleonóra elmondta, hogy ezen a gyakorlónapon bemutatkozhattak és letesztelhették egymást a versenyszezonra készülő sportolók. A rendezvény folytatásaként 2024 tavaszán ismét megrendezik Gyulán a Küzdelem napi gálát, nyáron pedig a tószínpadon egy nagyszabású küzdősport showra készülnek.

 

 

A  Csabai Rendezvénypajtában megtartottt gyakorlónapon Géczei Róbert,  a békéscsabai Energy Gym csapatának versenyzője is részt vett, aki nagy visszaztérője a sportágnak. A  világkupa második, Európa-bajnoki harmadik és többszörös magyar bajnok sportoló 5 év kihagyás után, 3 hónapja költözött vissza Békéscsabára és kezdett újra edzeni. Két héttel ezelőtt egy profi gálán volt a vissztérő mérkőzése, ahol K1 szabályrendszeben egy szlovák ellenfelét legyőzve újramagyar bajnok lett. 

 

Galéria

További programok »

FEL