Edzőmérkőzéseken készültek a szezonra a küzdősportolók Csabán – galériával

2024. február 17. 18:41 | Kovács Andrea

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Sparring Dayt, azaz a gyakorló küzdelem napját Békéscsabán. A Békés Megyei Kempo Egyesület szervezésében megtartott eseményen közel százötven küzdősportoló tesztelte le saját és lehetséges ellenfele felkészültségét a közelgő versenyszezon előtt.

Románia négy városából, az ország számos pontjáról és Békés vármegye több klubjából érkeztek küzdősportolók Békéscsabára, hogy a tavaszi versenyszezon előtt edzőmérkőzésen láthassák, hogy mire képesek riválisaik.

– Magánemberként és az önkormányzat ifjúsági- és sportbizottságának elnökeként is támogatom ezt a rendezvényt, mert nagyon tetszik a küzdősportok szellemisége, az, hogy fizikálisan és mentálisan is felkészít az életre. Nagyon örülök, hogy ilyen sokan eljöttek és a hangulatból is lehet érezni, hogy mennnyire motiváltak a győzelemre vágyó versenyzők – fejezte ki gondolatát Szigeti Béla.

 


Gregor László
a Békés Megyei Harcművész Szövetsége elnöke elmondta, hogy ezen az eseményen a hagyományokhoz híven a K1-esek, az MMA-sok és az ökölvívók ringes szabályrendszerben mérkőznek meg egymással, a versenyekre való felkészülés jegyében. A klubok saját edzésein ismerik a másikat, a technikáikat, itt pedig teljesen más stílusú, habitusú versenyzőkkel találkozhatnak. Ezeket a rendezvényeket előszeretettel látogatják a kezdő szinten lévők is és itt kipróbálhatják, hogyan milyen lesz majd az amikor valódi versenyen kell majd helyt állniuk.

A Békés Megyei Kempo Sportegyesület tizenharmadik alkalommal rendezte meg a versenyszezon előtti gyakorló küzdelem napját.

– A versenyzést már érdemes kiskorban elkezdeni, hogy a küzdősportolók szokják az edzőtermi körülményektől eltérő helyzetet. A másik fő célja a rendezvénynek, hogy megismerjék ellenfeleiket azok akik részt vesznek a március 16-án Gyulán megrendezésre kerülő Küzdelem Napi Gálán, ahová azonos képességű versenyzőket próbálunk összepárosítani és egy hónapjuk van arra, hogy maximálisan fel tudjanak készülni a megmérettetésre – mondta el az egyesület elnöke, Niedermayer Zsolt. 

 

Az eseményen átadták a 2023-as év kiváló harcművészének járó díjat is, amelyet a Békés Megyei Harcművész Szövetség a Bucsai SE Kyokushin Karate szakosztálya versenyzőjének, ifjabb Shihan Gyarmati Imrének szavazott meg, aki tavaly Spanyolországban master kategóriában Európa-bajnok lett.  

A Sparring Dayen a békéscsabai Energy Gym csapata is több versenyzővel mérettette meg magát, köztük volt Géczei Róbert is, aki nagy visszatérőnek számít. A K1-ben Világkupa-második, Európa-bajnoki harmadik és többszörös magyar bajnok sportoló elmondta, hogy az április 6-i Superfight Series gálára készül, ahol a magyar válogatott tagjai a kínaiakkal küzdenek meg és a 65 kg-os súlycsoportban képviseli majd hazánkat.

Galéria

További programok »

Sport

Labdarúgás: A Békéscsaba kiütéssel nyerte az Előrék csatáját

Újabb hazai mérkőzés következett a listavezető Békéscsaba 1912 Előre számára a labdarúgó NB III dél-keleti csoportjában, ezúttal a 6. helyen álló BKV Előre látogatott a Viharsarokba. A fővárosiak két vereségből érkeztek Békéscsabára, míg a hazaiak jó formában voltak, hiszen az elmúlt négy mérkőzésüket megnyerték és ebben a naptári évben még nem is szenvedtek vereséget.
2024. április 21. 19:16
FEL