Két hét múlva rajtol el a 22. Békéscsaba-Arad Szupermaraton

2019. május 22. 13:52 | Gyemendi Réka

Két nap, 200 kilométer, futva, kerékpáron vagy éppen görkorcsolyával. Ez várja a 22. Békéscsaba-Arad-Békéscsaba Nemzetközi Szupermaraton indulóit. A visszaszámlálás megkezdődött, hiszen 14 nap múlva startolnak a sportolók. A szervezők hétfőn egy közlekedésbiztonsági egyeztető ülésen  pontosították a rendezvény lebonyolításának részleteit.

 

 

Tavaly több, mint 1500-an rajtoltak el a Csabagyöngye elől, hogy részt vegyenek az embert próbáló megmérettetésen. Idén június 1-én 9-órakor startolnak el a versenyzők ugyanerről a helyszínről, majd június 2-án, román idő szerint 10 órakor indulnak vissza Aradról. Idén is egyéni szupermaratoni távon, két- és öt fős váltóban valamint kerékpárral és görkorcsolyával lehet indulni. Czeglédi Katalin, a KOPP Békéscsabai Atlétikai Club marketingvezetője az ülésen kiemelte: a nevezési határidő május 15-én lezárult, és idén is csúcsot döntöttek a jelentkezők számát illetően.

A KOPP Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója azt emelte ki, hogy évek óta legnagyobb számban a kerékpárosok indulnak a versenyen, a futók pedig körülbelül háromszázan vannak. Így összesen közel 1500-an állnak rajthoz június 1-én. Tóth Sándor hozzátette: rajtuk kívül legalább ennyi kísérő és segítő is részt vesz a versenyen.

– A Csabagyöngyétől rajtolnak az indulók, majd Jaminán, a Kétegyházi úton, Szabadkígyóson, Újkígyóson, Csabaszabadin, Pusztaottlakán, Medgyesegyházán, Mezőkovácsházán, Battonyán, Turnun, végül pedig Varjason keresztül érkezik be a csapat Aradra – ismertette az ügyvezető igazgató.

A szervezők kiemelték: idén családi programok is kapcsolódnak a rendezvényhez: június 2-án többek között sportbemutatókkal, egészségügyi mérésekkel és az Acoustic Planet koncertjével várják majd a szurkolókat a főtéren.

FEL