Ismét Békéscsabáé a vándorserleg

2017. június 2. 11:01 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Közel 600 diák versengett az elsőségért az idei Három Város Sportfesztiválon. A rendezvénynek ezúttal Békés adott otthon. A fiatalok 12 sportágban – a szellemi vetélkedőktől a sorversenyeken keresztül a sárkányhajózásig - mérkőztek meg egymással.  Az összesített eredmények alapján az előző két évhez hasonlóan ismét Békéscsaba csapatáé a vándorserleg.

A rendezvényekre mind a három településről közel 200-200, 9 és 18 év közötti gyermek érkezett. A fesztivál alapgondolatát évekkel ezelőtt a békéscsabai önkormányzat sportcsoportjának vezetője, Szigeti Csaba és Békés polgármestere, Izsó Gábor fogalmazta meg.

– Szerettünk volna egy "kis olimpiát", egy olyan napot szervezni, amelyen több sportágban, egy helyszínen zajlanak a versenyek, és amelyen Gyula, Békés és Békéscsaba diákjai vehetnek részt. A programot két évvel ezelőtt Békéscsaba rendezte, tavaly Gyula volt a helyszín, most pedig Békésé a rendezési jog – avatott be a részletekbe Szigeti Csaba, a Békéscsabai Polgármesteri Hivatal sportcsoportjának vezetője.

Az egész napos versenyen párhuzamosan zajlottak a mérkőzések a három Közép-békési város csapatai között.

– Labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, sakk, szellemi vetélkedő, úszás, sárkányhajózás, kolbászváltó, sor- és váltó verseny, valamint asztalitenisz, tenisz és röplabda sportágakban kell összemérni a tudásukat a diákoknak – sorolta a sportverseny elemeit Kálmán Tibor, Békés alpolgármestere.

A szervezők szerint soha ennyire szoros nem volt még a Három Város Sportfesztivál végeredménye. Egy pont különbséggel azonban idén is Békéscsaba csapata nyert, így a megyeszékhely őrzi a következő egy évben a vándorserleget. Jövőre újra Békéscsaba lesz a sportfesztivál házigazdája.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

Gyula

Pálinkafesztivál – újratöltve

Gyula a pálinka fővárosa és ez az idei évben is így marad. Az erről szóló gasztronómiai fesztivált április 24-től 26-ig rendezik meg. A több mint 20 éves rendezvény minden évben rengeteg látogatót és szakmai kiállítót vonz Gyulára, idén egy kis csavarral…
2020. február 20. 13:33
FEL