Négynapos sakkversenyt rendeznek az Ancsin-testvérek emlékére Békéscsabán

Csütörtökön délután kezdetét vette a 11. Ancsin Sakk Emlékverseny Békéscsabán. A négynapos megmérettetést minden évben a csabai születésű szlovák testvérpár, Ancsin Endre és Ancsin György emlékére szervezik meg.

 

 

Három nemzet harminc versenyzője nevezett idén az emlékversenyre. A megmérettetést szervező Csabai Szlovákok Szervezetének elnöke hangsúlyozta: fontos megemlékezni a névadó testvérpárra, hiszen saját városukban sokat tettek a sport fejlesztéséért és népszerűsítéséért. Lászik Mihály kiemelte azt is, hogy a sakk fontos sport, hiszen az agy tornáztatásán kívül rendkívül sok emberi tulajdonságot fejleszt, például a toleranciát.

– A sakk olyan játék, amely megtanítja az embert a másik tiszteletére, a toleranciára. Az, aki velem szemben ül, nem ellenség, hanem ellenfél, akit tisztelek és akár tanulhatok is tőle – fogalmazott a Csabai Szlovákok Szervezetének elnöke.

A baráti kézfogással kezdődő megmérettetések után mindenki más stratégiával vágott bele a sakk partikba.

– Mivel még játékerőben nem tudom a legtöbb ellenfelemet túlszárnyalni, ezért a szokatlan megnyitásokra feküdtem rá. Így az ellenfelemet olyan helyzetbe tudom kényszeríteni, ahol többet kell gondolkodnia és így többet tud hibázni – árulta el Melián Dávid, az egyik versenyző.

A négynapos emlékverseny vasárnap délután az eredményhirdetéssel zárul.

Megosztás:

Címke: , , , , , , , ,