Kihívás és buli: Aláírták a szupermaraton előszerződését

2017. december 13. 18:03 | Kovács Dávid

2018 júniusában rendezik a 21. Békéscsaba-Arad-Békéscsaba Nemzetközi Szupermaratont. A futó, kerékpáros és görkori túra szervezéséről Kiss Tibor és Bognár Levente, a két rendező város alpolgármestere, valamint Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója szerdán írta alá az előszerződést.

A jubileumi, huszadik rendezvényre mintegy 1500 résztvevő nevezett be, köztük rekordszámú több mint ezer kerékpáros teljesítette a 200 kilométeres távot. A szupermaraton amellett, hogy óriási feladatot jelent a táv hosszúsága és a meleg időjárás miatt, mindig egy emlékezetes sportünnepet jelent a résztvevőknek.

- Ez egy nagy buli és egy nagy kihívás is egyben, szórakozva sportolni szerintem a legcsodálatosabb dolog a világon. Ezt mutatja a létszám is, hiszen tavasszal több mint ezerkétszázan vettek részt ezen az eseményen és balesetmentesen sikerült teljesíteni ezt a 200 kilométert – fogalmazott Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere.

Mivel még nem készült el a város 2018-as költségvetése, így most az előszerződést írják alá a két város képviselői, és a rendező klub képviselője – tette hozzá Kiss Tibor. A rendezvény az aradiak számára is nagyon fontos, Bognár Levente alpolgármester kiemelte, ez egy olyan együttműködés, amely a sporton keresztül indult, de több területre is kiterjedt az elmúlt két évtizedben.

- Nagyon sokan azonosulnak ezzel a sporteseménnyel, nemcsak a kemény sportolók, akik végigszaladják a távot, hanem akik biciklivel jönnek át. Közben nagyon sok barátság alakul ki, a két megyeszékhely közötti együttműködés folyamatosan erősödött – emelte ki Arad alpolgármestere.

A szupermaraton útvonala a tervek szerint jövőre sem változik, ugyanazokat a településeket érinti majd, mint 2017-ben. A sportprogram az idei évhez hasonlóan jövőre is egy 0. nappal kezdődik a Csabai Rendezvénypajtában, ahol a szervezők az előregisztráció mellett koncertekkel készülnek.

- Nagyon jók a tapasztalatok, újra meg kell csinálni, mert mindenki, aki ott volt, nagyon jól érezte magát. Ez nemcsak a regisztrációról szólt, sokan ott maradtak, jól szórakoztak. A legjobb az, hogy már a rajt előtti este találkoznak a versenyzők, az ismerősök, a barátok, közös élményekkel kezdik a hétvégét - hangsúlyozta Tóth Sándor, a szervező csabai klub ügyvezető igazgatója, aki hozzátette: folyamatosan várják az ötleteket, hogy miként lehet további újdonságot hozni a programba.

Az Autó Mobil Körös Kft. békéscsabai márkakereskedésének vezetője elmondta, két éve partnerei a rendezvénynek. Hegedűs Sándor kiemelte, a futóknál indított férfi váltójuk tavaly, és 2017-ben is győzni tudott. Emellett dolgozóik kerékpárosként is csatlakoztak a rendezvényhez. A cég jövőre is támogatja a két napos rendezvényt, amelyen bemutatják új gépkocsijukat is.

A 2018-as szupermaratonnak június 2-án és 3-án, szombaton és vasárnap vághatnak neki a legbátrabbak.

 

 

 

További programok »

FEL