Két baleset is történt Gyomaendrőd közelében kedden

2024. május 29. 12:22 | behir.hu

Baleset, tűz és kiszivárgott klórgáz miatt is intézkedtek a tűzoltók – számolt be a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Felborult egy teherautó kedden délelőtt Szarvas és Gyomaendrőd között, a 443-as úton. A tehergépkocsival egyedül közlekedő sofőr a baleset során, csak könnyebb sérüléseket szenvedett, a sérüléseit a mentőszolgálat a helyszínen ellátta. A szarvasi és a szolnoki hivatásos tűzoltók a teherautót áramtalanították és átvizsgálták, majd a rakomány átpakolását követően egy daru segítségével kerekeire állították. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

Kigyulladt egy nagy méretű komposztkazal kedden délelőtt Csorvás külterületén, a 47-es út közelében. Az orosházi hivatásos tűzoltók a száz négyzetméteres füstölgő kazlat egy erőgép segítségével megbontották, majd vízsugarakkal és kéziszerszámokkal a füstölést és izzást megszüntették. A tűz a közeli gabonatáblákra nem terjedt át, és senki sem sérült meg.

Mint ahogy beszámoltunk róla, szivárgott a klórgáz egy közintézmény tanuszodájának gépészeti helyiségében tegnap délelőtt Békéscsabán, a Haán Lajos utcában. Az intézmény dolgozói egy meghibásodott nyomáscsökkentőt a tűzoltók kiérkezése előtt kiszakaszoltak, majd kiszellőztették a helyiséget. Az eset során az iskola egyik dolgozója kis mennyiségű klórgázt lélegzett be, őt a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította. A helyi hivatásos tűzoltók az épületben tartózkodókat biztonságos helyen elzárkóztatták, valamint az ingatlant átvizsgálták, majd a katasztrófavédelmi mobil labor ellenőrző gázkoncentráció méréseket végzett. A műszaki hiba elhárítását követően a levegőben klórgáz nem volt kimutatható, rosszullétre senki sem panaszkodott.

Két személyautó karambolozott kedden délután Gyomaendrőd határában, a 4231-es úton. Az ütközés követően az egyik autó az úton maradt, a másik árokba csapódott. A gépkocsikkal egyedül közlekedő sofőrök a baleset során könnyű sérüléseket szenvedtek, ki tudtak szállni a járművükből. A helyi önkormányzati tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták az autókat. A műszaki mentés és a helyszínelés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

 

További programok »

Itthon

FEL