Megyeszerte riasztották tűzhöz és balesethez a hivatásosokat a hétvégén

2022. október 17. 16:18 | behir.hu

Négy tűzesettel és nyolc műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére a hétvégén.

 

Egy leszakadt, lógó faág veszélyeztette a gyalogosforgalmat szombat reggel Békéscsabán, a Szabó Pál téren – számolt be róla hétfőn a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók a fennakadt faágat egy emelőkosaras jármű és egy kézifűrész segítségével eltávolította, majd a forgalmat átadták a gyalogosoknak. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Egy családi ház kéményének környezetében keletkezett tűz szombat reggel Füzesgyarmaton, a Bethlen utcában. A meggyulladt födémet és szarufát a szeghalmi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd hőkamerával a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, de a tűzoltók a lakók figyelmét felhívták a kémény soron kívüli felülvizsgálatára.

Egy személygépkocsi letért az úttestről, majd árokba hajtott szombat délelőtt Szarvas és Szentes között, a 4401-es úton. A jármű gépkocsivezetőjét és egy utasát a mentőszolgálat kórházba szállította. Az esethez riasztott szarvasi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanította és átvizsgálta, majd a helyszínt átadta rendőrség munkatársainak.

Két személygépkocsi karambolozott szombat délután Nagyszénás közelében a 4404-es úton. A baleset következtében egy személy súlyos életveszélyes, heten pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. Az esethez riasztott orosházi hivatásos tűzoltók a mentőszolgálatnak segítettek a sérültek kiemelésében és mozgatásában, majd a járműveket áramtalanították és átvizsgálták. A mentőszolgálat a sérülteket mentőautóval és helikopterrel szállította kórházba, a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben. 

Egy személyautó árokba hajtott vasárnap délután Dévaványa és Ecsegfalva között, a 4205-ös úton. Az autójával egyedül közlekedő sofőr a járművét önerejéből elhagyta, majd a sérüléseit a mentőszolgálat a helyszínen ellátta. Az esethez riasztott szeghalmi hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították és átvizsgálták, majd a területet átadták a rendőrség munkatársainak. 

Elszáradt növényi hulladék égett vasárnap este Dévaványa és Gyomaendrőd között, a 4231-es út közelében. A száz négyzetméteren égő vegetációt a helyi önkormányzati tűzoltók oltották el vízsugár és kéziszerszámok segítségével. Tűz a környezetére nem terjedt át az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Egy családi ház villanyóra szekrénye kapott lángra vasárnap este Dévaványa külterületén, a Körösladányi utca közelében. Az esethez riasztott szeghalmi hivatásos tűzoltók az épület teljes áramtalanítását követően vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, a födémet megbontották, majd az izzó, parázsló részeket eltávolították. Az eset során senki sem sérült meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

További programok »

FEL