Több tűznél és műszaki mentésnél volt szükség a Békés megyei tűzoltókra

2022. szeptember 5. 12:17 | behir.hu

Öt tűzesettel és hat műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére a hétvégén.

 

Egy tölgyfa ága meghasadt szombat délután Orosházán, a Bajcsy Zsilinszky utcában. A veszélyt jelentő növényzetet a helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész és létra segítségével eltávolították, majd a területet megtisztították – számolt be róla a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A műszaki mentés ideje alatt a forgalom félpályán haladhatott. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Füsttel telítődött egy épület lakótere szombat délelőtt Gyulán a Szegedi Kiss István utcában. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók a szobákat kiszellőztették, majd a kéményt és a hozzá csatlakoztatott mobil csempe kályhát kitakarították. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, de az egység a tulajdonos figyelmét felhívta a fűtési rendszer felülvizsgálatára. 

Trágyakazal égett vasárnap hajnalban Gyomaendrőd külterületén egy tanya közelében. Az esethez riasztott helyi önkormányzati és szarvasi hivatásos tűzoltóknak a szombat este kigyulladt és füstölgő kazlat csak a vasárnap hajnali órákra sikerült erőgép és több vízsugár segítségével teljesen eloltania. Tűz a környezetére nem jelentett veszélyt, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Kigyulladt egy családi ház melléképületben tárolt tűzifa vasárnap délután Gyulán, a Szent István utcában. A helyszínre riasztott helyi hivatásos tűzoltók az épületben égő tűzifát és farönköket vízsugárral eloltották, majd a még izzó füstölgő faoszlopokat a tárolóból kihordták. Tűz a gyors beavatkozásnak köszönhetően a környezetére már nem terjedt tovább, az eset során senki sem sérült meg. 

Vasúti töltés mellett meggyulladt az elszáradt aljnövényzet vasárnap délután Békéscsaba és Szabadkígyós között. A száz négyzetméteren égő vegetációt a békéscsabai hivatásos tűzoltók oltották el, vízsugár és kéziszerszámok segítségével. Az eset során anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Egy nagyméretű nyárfa úttestre dőlt vasárnap este Szarvason, az arborétum közelében. A forgalmi akadályt jelentő növényzetet a helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították, majd a területet a fatörmeléktől megtisztították. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben. Az eset során senki sem sérült meg.

További programok »

Gyula

Családi napra várták az érdeklődőket Gyulán

Második alkalommal rendeztek családi napot a Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központban szombaton, Gyulán. A programon többek táncbemutatókkal, élményautózással és kézműves programokkal várták a kicsiket és nagyokat.
2024. június 15. 18:38
FEL