A hétvégén műszaki mentéshez és több tűzesethez riasztották megye tűzoltóit

2022. február 21. 13:43 | behir.hu

Az elmúlt hétvégén, három műszaki mentéssel és hét tűzesettel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

Egy villanyóra szekrény gyulladt ki az idősek otthonában szombatra virradólag, Gerendáson, a Petőfi utcában. Az épület lakóinak kimenekítését, valamint a tűz oltását a rendőrség és a helyszínen lévő személyzet megkezdte. Az esethez riasztott orosházi és a békéscsabai hivatásos tűzoltók, a még izzó - füstölgő elektromos szekrényt az áramszolgáltató munkatársának kiérkezéséig biztosította, majd a feszültségmentesítést követően eloltotta és hőkamerával a tűzzel érintett területet átvizsgálta. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. Az intézmény üzemeltetésének fenntartásához az önkormányzat egy áramfejlesztő berendezést szállíttatott a helyszínre, melyet egy villanyszerelő szakember rácsatlakoztatott az épületre, így a fűtés és a szükséges épületgépészet továbbra is működőképes maradt.

 

Fotó: Katasztrófavédelem

 

Egy zárt kertben növényi hulladékot égettek szombat délelőtt Mezőberény településen, a Laposi Kert utcában. A harminc négyzetméteren égő kerti hulladékot a helyi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el. Délután egy hasonló esethez riasztották a tűzoltókat, ezúttal Battonyára, a Szalai utcába, ahol száz négyzetméteren égett az összehordott gaz és avar. A helyi önkéntes és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az égetéssel kapcsolatosan mindkét esetben a tűzoltók jegyzőkönyvet készítettek és felhívták a tulajdonosok figyelmét, hogy a kerti hulladék szabadtéri eltüzelése az adott településeken nem engedélyezett.

A nádas gyulladt ki szombat délután Gyomaendrőd és Szarvas között, a 443-as út közelében. A három futballpálya területen leégett, valamint még foltokban égő területet a helyi önkormányzati tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Egy hétvégi házban keletkezett tűz vasárnap délelőtt Csökmőn, a Vadvirág utcában. Egy harminckét négyzetméteres közművek nélküli épület szobájában csaptak fel a lángok, ahonnan egy ott tartózkodó férfi időben ki tudott jönni. A mentőszolgálat elmondása alapján a kórházba szállított és megvizsgált személy kis mennyiségű füstöt lélegzett be, de füstmérgezést és egyéb sérülést nem szenvedett. A szeghalmi hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor a hétvégi házban ideiglenesen tartózkodó férfi egy másik saját tulajdonú ingatlanjába költözött - írja a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Fotó: Katasztrófavédelem

További programok »

FEL