Balesetező autók és lakástűz miatt volt szükség a viharsarki tűzoltókra

2023. december 11. 12:10 | behir.hu

Az elmúlt hétvégén két tűzesettel és négy műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

Két személygépkocsi karambolozott, majd az egyik árokba borult szombat reggel Mezőberényben, a Kereki utca és a Belencéresi út kereszteződésében – számolt be az esetről a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A baleset során senki sem sérült meg, de a felborult gépjármű sofőrjét a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította. A helyi hivatásos tűzoltók az autókat áramtalanították és átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak.

Bejelzett a szén-monoxid érzékelő egy családi ház vegyes tüzelésű fűtőberendezése mellett szombat délután Csorváson, az Aradi utcában. Az orosházi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz megemelkedését a levegőben. Az eset során senki sem sérült meg, de a tűzoltók felhívták az idős lakó figyelmét, hogy a kazán a műszaki karbantartás elvégzéséig, nem használható. Lakosságvédelmi intézkedés keretében az ingatlan lakója ideiglenesen rokonokhoz költözött.

Kigyulladt a korom egy családi ház kéményében vasárnap délután Orosházán, a Thököly utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a tüzet egy porral oltó készülék segítségével eloltották, majd a kéményt a takarítónyíláson keresztül kéziszerszámokkal kitisztították. A tűz az épületre nem terjedt át, az eset során senki sem sérült meg. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, a kémény műszaki felülvizsgálatáig az ingatlan alternatív módon továbbra is fűthető maradt.

További programok »

FEL