Négy tűznél és nyolc műszaki mentésnél kérték a békési tűzoltók beavatkozását

2023. szeptember 4. 13:04 | behir.hu

Sok esethez hívták a viharsarki lánglovagokat a hétvégén.

Egy kisteherautó busszal karambolozott szombat hajnalban Kunágotán, a Rákóczi utcában. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a haszongépjárművet áramtalanították, majd kézi erővel az úttestről félretolták. Mindkét járművel egyedül a sofőr közlekedett, közülük a kisteherautó sofőrje sérült meg, őt a mentőszolgálat kórházba szállította – közölte hétfőn a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Kigyulladtak a temetőben összehordott koszorúk és a száraz gallyak szombat délelőtt Csorváson, a Micsurin utcában. Az orosházi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el. Tűz a környezetére nem terjedt tovább, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Leszakadt egy platánfa ága szombat délelőtt Gyulán, a Béke sugárúton. A helyi hivatásos tűzoltók a kerékpárosokra és gyalogosokra veszélyt jelentő fennakadt ágat egy emelőkosaras jármű segítségével távolították el. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

Bálázó gép és tarló égett szombat délután Csanádapáca és Pusztaföldvár között, a 4429-es út közelében. Az orosházi hivatásos tűzoltók a kigyulladt gépet, tarlót és a rajta égő bálákat egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Tűz a szomszédos területekre nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Kigyulladt egy fás, bokros terület szombat délután Békéscsaba külterületén, a 44-es út közelében. A helyi hivatásos tűzoltók a két focipálya kiterjedésben égő vegetációt vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az eset során senki sem sérült meg.

Meggyulladt az elszáradt aljnövényzet szombat este Orosháza és Székkutas között, a vasúti vágányok mentén. Az orosházi hivatásos tűzoltók a hat négyzetméteren foltokban égő vegetációt kéziszerszámok segítségével oltották el. Tűz a környezetére nem terjedt tovább az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Két személygépkocsi karambolozott vasárnap este Kétegyháza közelében, a 4434-es úton. A gyulai hivatásos tűzoltók az egyik járműből egy sérültet a mentőszolgálattal közösen kiemeltek, majd áramtalanították a járműveket. A két gépkocsival összesen heten közlekedtek, közülük négyen megsérültek, őket a mentőszolgálat kórházba szállította. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

Kigyulladt az elszáradt aljnövényzet vasárnap délután Kaszaper külterületén, a 4432-es út közelében. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a háromszáz méter hosszan égő vegetációt egy vízsugár segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Tűz a környezetére nem terjedt tovább, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Békés vármegyében a vasárnapi nap folyamán négy esetben riasztották a tűzoltókat a zivataros időjárás okozta károk felszámolására. Letört ágak miatt érkeztek bejelentések, amelyek utakra, épületre és elektromos vezetékre dőltek. A káreseteket a mezőkovácsházi, a szarvasi és az orosházi hivatásos tűzoltók kezelték. A beavatkozók a káreseményeket motoros láncfűrész, kéziszerszámok és létra segítségével számolták fel. Az esetekkel kapcsolatosan személyi sérülés nem történt.

 

Galéria

További programok »

FEL