Tűz, baleset és gázszivárgás adott munkát hétvégén a katasztrófavédelemnek

2023. június 12. 13:07 | behir.hu

Az elmúlt hétvégén négy tűzesettel és négy műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

Kigyulladt egy melléképület szombat hajnalban Dévaványa településen, a Deák Ferenc utcában. A szeghalmi hivatásos tűzoltók a fészert és a benne tárolt kerti kisgépek két vízsugár segítségével eloltották, majd a területet egy hőkamerával átvizsgálták. Tűz a környező épületekre nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

 

 

Telefonkábelre szakadt egy faág szombat reggel Gyomaendrődön, a Vörösmarty Mihály utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók a lehasadt ágat egy létra és egy motoros láncfűrész segítségével távolították el. Az esettel kapcsolatosan anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. 

Lesodródott az úttestről és fának hajtott egy személyautó szombat délután Tarhos közelében, a 4234-es úton. Az autójával egyedül közlekedő sofőrt a mentőszolgálat könnyű sérülésekkel további vizsgálatokra kórházba szállította. A békéscsabai hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, majd átvizsgálták.  

 

 

Kigyulladt a kiegyenlítő tartály szigetelése egy közintézmény tetőterében, szombat este Dévaványán, a Mátyás utcában. A szeghalmi hivatásos tűzoltók a szigetelés izzását egy vízsugárral megszüntették, majd a tetőteret egy hőkamerával átvizsgálták. Tűz az épület többi részére nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Szivárgott a gáz egy használaton kívüli gázcsonkból szombat este Magyarbánhegyesen, a Kossuth utcában. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a helyszínt egy vízsugárral biztosították, majd a területet átadták a gázszolgáltató munkatársainak. Az eset során senki sem sérült meg. 

Forrás: Katasztrófavédelem

 

Galéria

További programok »

FEL