Keresztanyja is van a Savio Szent Domonkos katolikus iskola kórusának

2017. október 16. 18:20 | Zsíros András

A vasárnapi iskolamisén mutatkozott be a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola nemrégiben alakult gyerekkórusa. A belvárosi római katolikus templomban tartott szentmisén együttműködési megállapodást is aláírtak az iskola képviselői a plébánia kórusával, amely úgymond „keresztanyaként” gondozza majd a fiatal énekkart.

Rendszeresen szolgál a szentmise liturgiájában a békéscsabai belvárosi római katolikus templom kórusa. Az énekkarban a katolikus általános iskola több tanára is énekel, akik mostantól új szerepet vállaltak magukra: gondját viselik a következő generációnak.

– A keresztanya kórus tagjai vállalják, hogy a kórusmuzsikálásban példát mutatnak a keresztgyermek-kórusnak, közös próbákat, hangversenyeket tartanak, közösen szolgálnak a szentmiséken – fogalmazott kérdésünkre Szigeti Antal, a Békéscsabai Páduai Szent Antal Társszékesegyház plébánosa.

Ezt az ígéretet egy együttműködési nyilatkozat aláírásával szentesítették a két énekkar képviselői. A hivatalosan ezzel megszülető kórus már meg is kezdte a munkát.

– Nemsokára ádventre, majd a karácsonyra készülünk, hiszen egy kórus életében hosszabb folyamat, mire egy kórusmű összeáll úgy, hogy azt a karnagy is szívesen közönség elé vigye – avatott be a részletekbe Szák Kocsis Péter, a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola gyermekkórusának karnagya.

A gyerekek már szeptember végén a szegedi Szent Gellért Egyházzenei Fesztiválon is felléptek a dómban, az intézmény célja pedig az, hogy tovább erősítse a gyerekek lelkesedését.

– Ezzel a kezdeményezéssel, hogy egy felnőtt kórus segítse a gyerekeink tevékenységét, arra számítunk, hogy a példamutatás mindenképpen erőt ad majd és impulzust a mi kórusunknak is – véli Caimacan Klára, a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója.

A közösségformáló kezdeményezés sikerességét mutatja, hogy a tanévkezdés óta már 45 főre nőtt a kórus tagjainak száma.

 

 

 

További programok »

FEL