Keresse postaládájában a legfrissebb Csabai Mérleget!

2023. június 30. 12:14 | Varga Diána

Csütörtökön megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma, mutatjuk, hogy lapunk ezúttal milyen témákat dolgoz fel!

Már a címlapon beszámolunk róla, hogy milyen programokat tartogat számunkra a Csabai nyár programsorozat, valamint arról, hogy javaslatokat várnak a jaminai bányatavak hasznosítására, valamint Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a legfrissebb fejleményekről számol be.

A második oldalon a Gondosóra kezdeményezésről írunk, amellyel nagyobb biztonságban tudhatjuk idős szeretteinket. Megtudhatjuk, hogyan kell bejelenteni a külföldi munkavállalást, valamint azt is, hogy milyen programok várnak a fiatalokra az iparkamara nyári táboraiban.

Hosszabb lélegzetvételű anyagban foglalkozunk a június 22-ei közgyűléssel: egyrészt bemutatjuk a legfontosabb, a lakosságot érintő napirendeket, másrészt megírjuk, hogyan reagáltak a pártok képviselői az ülésen elhangzottakra.

Szólunk az ebösszeírásról és arról, hogyan kell kitölteni az ehhez kapcsolódó adatlapot, valamint az egyre gyakrabban előforduló csalásokra és a nyári, kinti munkák veszélyeire is felhívjuk a figyelmet.

Bemutatjuk a nyári diákmunkaprogramot, azt, hogy milyen lett az ÉFOÉSZ új szolgáltatóháza, valamint bepillantást nyújtunk a Városi Jótékonysági Estbe is.

Kulturális mellékletünkben, a Békéscsabai Találkozásokban ezúttal a 30 éves evangélikus oktatás legszebb pillanatait ismertetjük, megírjuk, milyen előadásokra számíthatunk még a Városházi Estéken, valamint szakértők segítségével ismét felidézzük városunk múltjának egy-egy érdekes pillanatát. Ezek közt szó lesz arról, hogyan zajlottak annak idején a nyári aratások, miként és miért érkezett Békéscsabára a Szent Jobb, a csokoládé csabai kötődéseiről is szólunk, valamint arról, hogyan fásították a Körös-csatorna feltöltött medrét.

Beszámolunk a holokauszt békéscsabai áldozatainak, valamint Nagy Imre újra temetésének emléknapjáról, dr. Csókay András előadásáról, valamint Komáromi István előadásáról, mely Klapka Györgyről szólt.

Sportos híreink közt megmutatjuk, mekkorát dobott olimpiai bronzérmes súlylökőnk, Márton Anita a KOPP Kupán, hogyan készül városunkban a magyar férfi röplabda válogatott a Ciprus elleni, Európa-ligában játszott mérkőzésére, bemutatjuk a Békéscsaba 1912 Előre új vezetőedzőjét és beszámolunk a nemrégiben lezajlott díjugrató bajnokságról is.

Végül, de nem utolsó sorban megírjuk, hogy milyen volt a Szent Iván Napi Vigalom és a La Baldufa Teatre produkciója a főtéren és hozunk egy kis beszámolót a Múzeumok éjszakájáról is!

Természetesen nem maradhat el a 7.TV júliusi ajánlója sem, amelyből kiderül, milyen műsorokkal készülünk nézőink számára!


Ingyenes lapunkat terjesztőnk csütörtöktől helyezi el a postaládákban, ez rendszerint több napot vesz igénybe, ezért olvasóink szíves türelmét kérjük! Amennyiben problémát tapasztal a terjesztéssel kapcsolatban, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot Bartyik Istvánnal a 70/317-8206-as telefonszámon.


Legfrissebb lapszámunk online is elérhető, ezen a linken keresztül; archivumunkban pedig 30 évre visszamenőleg találja meg az összes Csabai Mérleget. 

További programok »

Média

Több száz békéscsabai családnak gyűjtenek karácsonyi ajándékot

Idén is közös adventi adománygyűjtést hirdetett a Békéscsabai Turisztikai Egyesület, a Körösvidék Alapítvány, a Békéscsabai Médiacentrum, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. Az öt szervezet december 1. és 15. között várja a felajánlásokat a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ ellátottjai számára.
2023. december 1. 18:46
FEL