Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2020. október 8. 11:18 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizenkilencedik száma.

Új állandó kiállítás nyílt a Munkácsy Mihály Múzeumban, Munkácsy Mihály – Egy géniusz diadala címmel. A látogatók előtt itt egy olyan világ tárul fel, amely forradalmian új megoldásokkal mutatja meg az igazi Munkácsy Mihályt – a részleteket megtalálják a Csabai Mérleg legfrissebb számában.

Szeptember 24-én tartotta legutóbbi, soron következő ülését Békéscsaba képviselő-testülete. Az újságban részletesen beszámolunk a közgyűlés legfontosabb döntéseiről, és arról is, hogy ezeket hogyan értékelte Szarvas Péter polgármester, a Fidesz-KDNP, a Hajrá Békéscsaba, a Szövetség Békéscsabért és Dancsó Tibor (DK).

Dr. Baji Sándor emléke előtt tisztelegve, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, dr. Ferenczi Attila háziorvos, önkormányzati képviselő, valamint a Békéscsabai Gyermekosztályért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának képviselői javaslatot tesznek arra, hogy egy békéscsabai intézményt dr. Baji Sándor főorvosról nevezzenek el. Hogy a tervek szerint melyiket, az elolvashatják a lapban.

Elkezdődött a Smart közvilágítási rendszer kialakítása Békéscsabán, a fejlesztés mintegy 1,8 milliárd forintból valósul meg. A részleteket Szarvas Péter polgármester, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Borbola István tolmácsolásában tudhatják meg az újságból.

Írunk arról, hogy Békéscsabára látogatott Soltész Miklós. Az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár megnézte, hol tartanak a 15 millió forint állami támogatásból megújuló baptista imaház felújítási munkálatai, valamint nemeztiségi ösztöndíjat adott át a szlovák iskola két diákjának.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Elismerése kitüntetést vehetett át a szeptember 24-ei közgyűlés előtt, a városháza dísztermében Rázga Józsefné és az Aut-Pont Alapítvány kollektívája – bemutatjuk a kitüntetetteket.

Beszámolunk arról, hogy megújult a Közgé kollégiuma, a volt Arany János Kollégium, és hogy a békéscsabai, 15. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit új rendelőben, a Bartók Béla út 37/B szám alatt várja dr. Varga Franciska.  

A CsabaPark az utóbbi hónapok fejlesztéseinek köszönhetően számos olyan új elemmel bővült, amelyek használatával kapcsolatban több kérdést vetettek fel a Békéscsaba lakói. A leggyakrabban felmerülő kérdésekre a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. adta meg a választ lapunk hasábjain.  

Az újságban olvashatnak arról, milyen különleges volt Martin Wanda kiállításának megnyitója a múzeumban, hogyan jubilált a Magyar-Lengyel Baráti Kulturális Egyesület, mit tervez a Hatvanezer Fa Egyesület, és mi várható az Őszi Művészeti Heteken.

A Békéscsaba 1920 rovatunkban egy orosz hadifogoly életéről, Fejezetek Békéscsaba történetéből című rovatunkban az egykori bőrművesekről és elektronikai szaküzletről, Békéscsaba anno rovatunkban pedig a Rudolf Főgimnázium 120 évvel ezelőtti avatásáról olvashatnak.  

A Csabai Mérlegből megtudhatják továbbá, milyen programok, rendezvények lesznek a közösségi házakban a következő hetekben.  

A Csabai Mérleg legfrissebb száma ide kattintva is elérhető.

További programok »

FEL