Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2021. március 25. 12:22 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei hatodik száma.

– Látjuk a romló adatokat, a növekvő betegszámot, látjuk az egészségügy leterheltségét, ezért arra kérek mindenkit, vegye nagyon komolyan a járványügyi intézkedéseket! Legyünk elővigyázatosak, vigyázzunk magunkra, vigyázzunk szeretteinkre, vigyázzunk egymásra! – fogalmazott Szarvas Péter polgármester, akivel járványhelyzet aktualitásai mellett az extrémsport-pályáról és a közvilágítás korszerűsítéséről beszélgettünk a Csabai Mérlegben.  

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő egyebek mellett arról beszélt lapunknak, hogy többféle vakcina érhető el, egyre nő a beoltottak száma Magyarországon. Azonban a járvány is felerősödött, fontos lenne, hogy minél többen regisztráljanak az oltásra, mert ez az egyetlen kiút ebből a mostani szörnyű helyzetből

Mint arról korábban beszámoltunk, a veszélyhelyzeti jogrend miatt Békéscsaba idei költségvetését – a pártokkal, képviselőkkel történt egyeztetéseket követően – Szarvas Péter polgármester fogadta el február végén, közgyűlési hatáskörben eljárva. Legfrissebb számunkban a Fidesz, a Hajrá Békéscsaba, az MSZP és a DK képviselői értékelik a döntést.

Olvashatnak az újságban arról, hogyan fejlesztették tovább a CsabaParkban található kolbászudvart, milyen munkálatok kezdődtek el a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új otthonának építése körül, hol lesz a Munkácsy Ásító inasa alapján készülő szobor a Munkácsy-negyedben, milyen lépésekkel indult a piacfejlesztés, illetve milyen fejlesztés zajlik éppen az Építők útján.

A Csabai Mérlegben két bizottság munkájába is betekintést nyújtunk, dr. Csicsely Ilona a családügyi és népjóléti bizottság tevékenységét, míg Ádám Pál a városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság tevékenységét vázolja fel.

Beszámolunk arról, hogy a járványügyi korlátozások miatt idén sem lehetett központi megemlékezéseket tartani március 15-én, ettől függetlenül többen lerótták kegyeletüket a forradalmárok és szabadságharcosok emléke előtt. Írunk arról is, hogy az ünnepen kik részesültek állami kitüntetésben.

Csabai életképek rovatunkból megtudhatják, hol vannak ma is Áchim L. Andrásra emlékeztető helyek, emléktáblák Békéscsabán, egy újabb történetet vázolunk fel a századforduló Békés vármegyei közlekedéséből, mesélő múzeum rovatunkban a múzeum új, állandó kiállításáról, míg Békéscsaba anno rovatunkban arról írunk, hogyan élt egykor egy csabai asszony az abesszíniai fővárosban.

Írunk továbbá arról, hogy erdőt kerített a Hatvanezer Fa Békéscsabán Egyesület, hogy a Szabolcs utcai kerékpárút mellett Szarvas Péter polgármester közreműködésével fát ültettek, de megtudhatják továbbá, milyen a Pósteleki Génrezervátum, és azt is, hogy egy fa háromféleképpen halhat meg.

Békéscsaba városi lapja, a Heti Mérleg 1991. október 2-án jelent meg először. A lap 1999-ig hetente, azóta Csabai Mérlegként, kéthetente jut el a csabaiakhoz. A 30 éves jubileum alkalmából az év folyamán 30 ember mond el egy-egy történetet, alkot véleményt az újságról. Most Szente Bélát kérdeztük, aki 1977-től a Békés Megyei Művelődési Központban dolgozott, majd 1982-től – egy rövid időszakot kivéve – az ifjúsági ház munkatársa, illetve 30 éve már az intézmény és a belőle kinőtt Csabagyöngye igazgatója.

A Csabai Mérlegből megtudhatják továbbá, mit láthatnak a 7.Tv műsorán a következő hetekben.

Az újság legfrissebb száma ide kattintva is elérhető.

 

További programok »

FEL