Kerékpárral 10 óra alatt Budapestre!

2020. május 23. 15:50 | behir

Egy régi, 28-as Csepel kerékpárral vág neki Budapestnek Végh Sándor. A békési hobbisportoló korábban teljesítette már az Arad-Békéscsaba, és a Békés-Szeged távolságot is.

Végh Sándor négy éve járja a megyét kerékpárjával - írja a békésmátrix

- Voltam már Aradon és pár napja Szegeden kerékpárral. Profi versenyzőknek természetesen ez nem táv, nekem egy hagyományos kerékpárral kihívás, de egyszerűen imádom. Fokozatosan növelem a távot, Szeged előtt az egyik nap Orosházára mentem el.

A hobbikerékpáros azt is elárulta, hogy nincs különleges ülése, csak a Csepelé, amit gyárilag adtak a kétkerekűhöz. Tekerés közben pedig rendszeresen zenét hallgat, ez tereli el a figyelmét a kellemetlenségekről.

- Nem szeretek megállni, ha valamiért muszáj, akkor is csak arra a pár percre és megyek tovább, ilyenkor lendületben vagyok. Szeged felé Algyőnél volt egy holtpont, amikor már majdnem feladtam, de aztán azt mondtam magamnak, nem azért jöttem el idáig, hogy ne csináljam végig. Szegedre két kakaós csigával vágtam neki, és elfogyott még útközben 6 liter víz, amit a kutakon töltöttem meg - idézte fel élményeit.

A bringás következő úti célja Budapest, május 26-án reggel indul újra útnak. Este érkezik meg a pesti szállására, majd másnap hazafelé veszi az irányt.

 

 

További programok »

Sport

Magyar Kupa: A Békéscsaba továbbjutott a legjobb 64 közé

A Békéscsaba 1912 Előre hátrányból fordítva 4-1-re nyert a Vác ellen idegenben és bejutott a MOL Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé. A Békés megyei együttesek közül a két NB III-as gárda, a Füzesgyarmat és a Körösladány, valamint a megyei kvalifikációban küzdő Gyulai Termál FC is kiesett.
17:55
FEL