Kerékpárokat adományoztak a Békéscsabára menekült sportolóknak

2022. május 27. 15:30 | Kovács Dávid

Az orosz-ukrán háború miatt a megyeszékhelyen tartózkodó fiatal ukrán sportolók kaptak bicikliket az önkormányzat és magánszemélyek felajánlásaiból.

A háború sújtotta Ukrajnából, Kijevből tizenhét sportoló érkezett Békéscsabára, akiket az önkormányzat a városi sportcsarnok vendégszobáiban szállásolt el, biztosítja az étkezésüket, a Békés Megyei Kano Judo SE pedig helyet és lehetőséget ad arra, hogy a helyi sportolók is segítsék az edzéseiket, felkészülésüket.

A megyeszékhely polgármestere kiemelte: a háború miatt a békéscsabaiak is összefogtak, több százezer forintnyi adományt gyűjtöttek össze és juttattak el a rászorulóknak, de emellett Békéscsaba 1,4 millió forintot küldött testvérvárosának, Ungvárnak, az önkormányzat pedig lakhatást biztosít a menekülteknek.

– Nehéz fátyolos szemek nélkül erről a helyzetről beszélni mikor azt látjuk, hogy tizenhét szülő nélküli fiatal érkezik Békéscsabára, akiknek próbálunk otthonos körülményeket teremteni. Azt gondolom, hogy mindenki át tudja érezni a helyzet tragikumát. Abban bízunk mi, csabaiak is, hogy hamarosan rendeződik Ukrajnában a helyzet, béke lesz, és a csabaiak által támogatott fiatalok is hazajutnak – fogalmazott Szarvas Péter. A polgármester biztosította a fiatal sportolókat a város további vendégszeretetéről.

A fiatalok edzője kiemelte: szavakkal nem is lehet kifejezni azt, hogy mekkora segítség az, hogy bicikliket kaptak, hiszen szinte mindenüket otthon kellett hagyniuk a háború miatt. Vladislav Potapov hozzátette: nem is gondolták, hogy ilyen sok segítséget, szállás- és étkezési lehetőséget kapnak Békéscsabán, így szinte csak a cselgáncsra és az edzésre kell figyelniük.

A sportolók részéről Jegor Hul köszönte meg a Békéscsabán kapott segítséget, hozzátéve azt, hogy nagyon jól érzik magukat a városban. A kerékpárokat Szarvas Péter polgármester, Nagy Ferenc és Varga Tamás alpolgármesterek, valamint Bacsa Vendel jegyző és Juhász István tanácsnok adták át a tizenhét cselgáncsozónak és edzőjüknek.

H.Sz., K.D.

További programok »

Itthon

FEL