Versért koffein – Rendhagyó irodalmi kávéház zajlott a Keményben

2024. április 17. 18:33 | Bere Mátyás

A Békéscsabai SZC Kemény Gábor Technikuma április 17-én „Hozz egy verset, kapsz egy kávét!" címmel tartott irodalmi kávéházát, ahol Farkas Wellmann Éva, Elekes Dóra és Kiss Ottó művészek adtak betekintést a költészet rejtelmeibe.

A rendezvényt az iskola munkatársai, Tokai Ilona és Gönczi Judit szervezték a költészet napja alkalmából. A diákok nagy örömére a megszólalók, verselők többsége a fiatalok számára is könnyen befogadható költeményeket hozott magával.

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

Farkas Wellmann Éva, József Attila-díjas költő, a Bárka folyóirat főszerkesztő-helyettese saját verseivel, írásaival érkezett. A költő elmondta, hogy humoros átiratokkal készült az eseményre, átfogalmazta például A walesi bárdokat is: – Magas rangú úr all inclusive szolgáltatást vesz igénybe, de élménye nem teljes. A kulturális csomag nem nyeri el tetszését, ezért panaszának drasztikus intézkedésekkel ad hangot.

Kiemelte, hogy a kamasz nyelvre fordított művei általában nagy sikert szoktak aratni. A többi átiratot ide kattintva megtalálják.

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

Elekes Dóra, író, műfordító, szerkesztő egy rendhagyó irodalomórát tartott a diákoknak a program előtt, ahol egy általa írt könyvet olvasott fel a gyerekeknek, amelyben egy alkoholista édesanya és lánya kapta a főszerepet.

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

Malatyinszki Péter, a BSZC Kemény Gábor Technikum igazgatója az eseményen elmondta: kiemelt céljuk az olvasás és az irodalom népszerűsítése.

A rendezvényt a Kemény Gitárklub fellépése színesítette, akik többek között ismert magyar költeményeket formáltak muzsikává.

További programok »

Kultúra

Kamarakiállítás Gyóni Géza munkásságáról

A Munkácsy Mihály Múzeum legújabb időszaki kiállítása a Békéscsabához szorosan kötődő Gyóni Géza munkásságát a költő személyes tárgyai mellett korabeli dokumentumok és fényképritkaságok segítségével mutatja be a látogatóközönségnek. 
2024. május 29. 17:08
FEL