Gitárszóval, kávéval - Irodalmi kávéház a Kemény Gábor technikumban

2023. április 13. 16:15 | Fajó Attila

Irodalmi kávéházat hívtak életre a BSZC Kemény Gábor Technikumban, csütörtök kora délután. Az iskola diákjai verselve, a Kemény Gitárklub muzsikálva tisztelgett a költészet napja előtt. Meghívott vendégként Farkas Wellmann Éva költő is előadta néhány saját versét.

– Kellemes meglepetés, hogy Békéscsabán a programok és lehetőségek számát figyelembe véve már nem is egy jeles napról, hanem egy egész ünnepi hétről beszélhetünk – mondta Farkas Wellmann Éva, József Attila-díjas költő, ahogy a háttérben az iskola dolgozói előkészítették a terepet, hogy megnyithasson a Kemény Gábor Technikum irodalmi kávéháza.

 

– Verset mindig, minden körülmények között jó olvasni, hallani, hiszen ha az jó vers, képes megérinteni az ember lelkét, minden körülménytől függetlenül – folytatta gondolatmenetét a költőnő.

 

Malatyinszki Péter igazgató úgy nyilatkozott, hogy az oktatási intézmények szintjén valóban kuriózumnak számít az iskola által életre hívott irodalmi kávéház, Mint mondta, jó dolog kilépni a megszokottból, a négy fal közül és szabad téren, szabadabban foglalkozni a költésszettel, hátha így minél több tanuló kap majd kedvet az olvasásukra.

További programok »

Kultúra

FEL