Karácsony Gergely: Béremelés és infrastruktúra-fejlesztés segíthet Békés megyén

2018. március 30. 08:18 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Bér- és nyugdíjemelést, valamint úthálózat-fejlesztést ígért Békés megyének Karácsony Gergely. A Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd Magyarországért közös miniszterelnök-jelöltje, valamint Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője tartott sajtótájékoztatót és utcafórumot csütörtökön, Békéscsabán.

Karácsony Gergely szerint a jövedelmek emelésével növelni lehetne a helyi vállalkozások piacát, és ezzel fellendíteni a gazdaságot.

– Ebben a megyében a legalacsonyabbak a jövedelmek. A mi kormányunk vállalja azt, hogy minimálbérig adómentessé teszi a személyi jövedelemadót. Ezáltal tulajdonképpen az átlagnál kisebb fizetéseket jelentős mértékben meg tudjuk emelni. Ugyanez igaz nemcsak a fizetésekre, hanem a nyugdíjakra is. A programunkban azt tűztük ki célul, hogy a 100 ezer forintnál kisebb nyugdíjakat felzárkóztatjuk és a minimálnyugdíj összegét a duplájára emeljük - emelte ki Karácsony Gergely.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje kifejtette: a gazdaság fellendítéséhez szükség van az M44-es gyorsforgalmi út minél hamarabbi befejezéséhez, de mint mondta, a teljes úthálózatot rendbe kellene hozni Békés megyében.

– A gazdaságstratégiai tervezés, az elsősorban az infrastruktúra fejlesztése, hiszen oda nem vándorol a tőke, ahova nem tudnak közlekedni az ő szállítóeszközei. Ahová egyébként nem tudnak eljutni – akár a kulturális tekintve – például azok a menedzserek, akiknek az a feladatuk, hogy felsővezetői szinten menedzseljenek egy tőkeberuházást - hangsúlyozta Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője.

A politikusok a pártok összefogásával azt is szeretnék elérni, hogy a fiataloknak megérje Békés megyében maradni.

 

További programok »

FEL