Kaposi László: Volt pozitívum és negatívum is a határozatok között

2019. szeptember 23. 15:09 | Sipos Gábor

Hétfőn délután értékelte a jelenleg független, de az MSZP és az LMP támogatását élvező önkormányzati képviselő és képviselőjelölt a szeptember 19-i közgyűlés határozatait.

Kaposi László szerint pozitív a közgyűlés költségvetésről szóló féléves beszámolója, amely hiteles tájékoztatást nyújtott. Úgy véli, hogy a helyi adóbevételek jól alakulnak, viszont a képviselőjelölt az ingatlanértékesítési előirányzattal nem ért egyet. Aggályosnak tartja és nem is szavazta meg azt a jaminai ingatlanvásárlást, amely szerinte nem lesz alkalmas azokra a tevékenységekre, amelyekre azt hasznosítani szeretnék.

– Megvásárlásra került a Madách utca 42 szám alatti ingatlan, amelyet szociális tevékenységre szánnak. Véleményem szerint ezt nem érdemes megvásárolni 14 millió forintért, hisz lehet, hogy az épületet le kell bontani. Ha így lesz, akkor kétségesnek tartom, hogy akár a későbbiek folyamán a város miből fogja finanszírozni a 60 milliós beruházást – hangsúlyozta Kaposi László

Az egykor a DK színeiben politizáló képviselő szimpatizált a nyomdaipari oktatók évi 600 ezer forintos támogatásával kapcsolatban, ellenben sajnálattal vette tudomásul, hogy a Csabagyöngye szőlőültetvény hasznosításáról szóló napirendi ügyet elnapolták.

– Úgy tűnt, hogy olyan feltételeket akarnak szabni a leendő üzemeltetőnek, amelyek teljesen ésszerűtlenek, a vita parttalan volt – hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

Az értékelésen szóba került a Kétegyházi utat a Lencsési úttal összekötő út- és kerékpárút építése, amelyre a beérkező legjobb ajánlat is 350 millió forinttal haladja meg a rendelkezésre álló összeget. Ezzel kapcsolatban a képviselő úgy fogalmazott: sajnálja, hogy egyelőre erről az elképzelésről le kell mondani.

További programok »

Itthon

FEL