DK: Nincs jó helyzetben az idei költségvetés sem

2018. február 26. 15:30 | Szendi Rita

Feszített költségvetés elé néz Békéscsaba önkormányzata 2018-ban – fogalmazott a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője a közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján. Kaposi László két fontos témát érintett, amiről véleménye szerint beszélni kell. Ez a kettő az idei évi költségvetés elfogadása és a Soros irodához való csatlakozás volt.

A Demokratikus Koalíció képviselője szerint, ahogy 2017-ben, úgy 2018-ban is feszített költségvetés jellemzi majd Békéscsaba városát.

– Hasonló problémákkal küzdünk, mint tavaly is. Nem lett megoldva itt semmi, csak tovább lett tolva. Most óvatosabbak voltak a béremelésekkel kapcsolatos összegeknél, mert az idei költségvetésbe nem tervezték bele az állami kompenzációt, ami nagyon helyes, mert tavaly sem érkezett kompenzáció – fogalmazott Kaposi László.

A képviselő hozzátette: az adóbevételek terén ugyanazok a számok szerepelnek a költségvetésben, mint az előző évben. Véleménye szerint ez túl optimista hozzáállás, mert az adóbevételek a tavalyi évben sem úgy alakultak, ahogy azt tervezték.

Felháborítónak tartja a képviselő azt vitát, ami a bevándorlást szervező irodák nyitásával kapcsolatban felmerült.

– Úgy látom,  összehívták az országos polgármesterek szövetségét, és megegyeztek, hogy ezt az előterjesztést, ami egyértelműen a nem létező Soros-tervre irányul, minden önkormányzatnak el kell fogadnia  – fejtette ki a véleményét az önkormányzati képviselő.

Kaposi László azt is elmondta, hogy módosító javaslattal élt a határozattal kapcsolatban, ám ezt, nem szavazták meg a képviselőtársai.

 

 

FEL