Kalandra fel! Indul az egész várost megmozgató Csabai Kalandozások

2020. január 10. 12:33 | Varga Diána

Játszva ismerhetik meg Békéscsabát a csabai óvodások és alsó tagozatos diákok annak az új játéknak a segítségével, amely a Csabai Mérleg ingyenes városi lap hasábjain jelenik meg januártól.

Berényi Nagy Péter (Tücsök Peti), a Békéscsabai Médiacentrum Kft. és a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület új, közös játékra hívja a város gyermekközösségeit, óvodás csoportjait és az általános iskolák alsó tagozatosait. A játék fővédnöke Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere. Hogy miért és hogyan indult útjára a Csabai Kalandozások, arról itt írtunk korábban.

 

Mit is takar pontosan a Csabai Kalandozások?

A Csabai Mérleg kéthetente megjelenő, ingyenes városi újságban – a január 16-án megjelenő, első lapszámtól kezdve – öt hónapon át minden alkalommal Békéscsabával kapcsolatos, helytörténeti, helyismereti, turisztikai kérdések vagy kreatív feladványok szerepelnek majd. A játék lényege az, hogy a gyerekek minél jobban megismerjék városunkat.

 

Hogyan lehet jelentkezni a játékra?

Decemberi számainkban megjelent a nevezési szelvény, ennek kitöltésével jelentkezhetnek a minimum öt, legfeljebb negyven fős csapatok január 24-éig, péntek délig. A játékhoz bármikor lehet csatlakozni, illetve ki is lehet lépni, de ezekben az esetekben a csapat nem indulhat a fődíjért.

 

Hogyan zajlik majd a Csabai Kalandozások?

Az első feladványt a csapatok megtalálják a január 16-án megjelenő újságban. Fontos tudni, hogy csak a Csabai Mérleg oldalairól kivágott megfejtéseket fogadjuk el! Egy csapat több megfejtett szelvényt is leadhat, mint amennyi a létszámuk, ezért akár bónuszpontot is kaphatnak. Az utolsó feladvány májusban jelenik meg, az eredményhirdetés pedig júniusban lesz.

A verseny aktuális állásától a csapatok a behir.hu hírportálon kapnak majd folyamatos tájékoztatást.

 

Csabai Kalandozások a Csabai Mérlegben!

További programok »

Itthon

Gyula és Békés vármegye a díszvendége a csütörtökön kezdődő Utazás Kiállításnak

Csütörtöktől vasárnapig rendezik meg a 46. Utazás Kiállítást a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Idén a rendezvény díszvendége Gyula, a történelmi fürdőváros, valamint Békés vármegye. A sikeres szereplés érdekében a jelentős turisztikai vonzerővel bíró települések részvételével tavaly év végén munkacsoport is alakult.
2024. február 20. 16:47
FEL