Még nem késő jelentkezni a Csabai Kalandozások játékra!

2021. október 22. 16:10 | Varga Diána

Ismét útjára indult a békéscsabai gyerekeket megmozgató játék, a Csabai Kalandozások! Még nem késő csatlakozni a helyismereti vetélkedőhöz!

Berényi Nagy Péter, azaz "Tücsök Peti", a Csabai Mérleget, a 7.TV-t és a behir.hu-t kiadó Békéscsabai Médiacentrum Kft, valamint a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület 2020-ban közös kalandozásra hívta a békéscsabai óvodásokat és általános iskolásokat. A népszerű vetélkedő most ismét arra sarkallja a kicsiket, hogy ismerjék meg jobban azt a várost, amelyben élnek és fedezzék fel a békési megyeszékhely értékeit, kalandozzanak a helytörténeti érdekességek közt.

 

Mi a Csabai Kalandozások? 

Játékunk a kéthetente postaládákba kerülő, ingyenes városi lap, a Csabai Mérleg hasábjain jelenik meg, célja pedig nem más, mint az, hogy a gyerekek Békéscsabával kapcsolatos, helytörténeti, helyismereti, turisztikai kérdésekre vagy kreatív feladványokra válaszoljanak, eközben pedig minél jobban megismerjék városunkat. Az október 7-ei lapszámtól kezdve 8 hónapon keresztül minden alkalommal megjelenik egy-egy fejtörő, amelyet kitöltve várunk. A szelvényeket egy, a szerkesztőségünkben elhelyezett, "Csabai Kalandozások" felirattal ellátott dobozban gyűjtjük. A határidőkért érdemes nyomon követni a legfrissebb lapszámokat. 

Azoknak sem kell aggódniuk, akik most szeretnének bekapcsolódni a játékba: arra bíztatjuk őket, hogy kövessék nyomon a lapunkban megjelenő feladványokat és kitöltve juttassák el hozzánk a megfejtéseket, hiszen nekik is esélyük lesz megszerezni a nyeremények egyikét!

 

Kik vehetnek részt a játékban? 

A játékban két korcsoport vehet részt: óvodások és általános iskolák alsó tagozatosai (I. korcsoport), valamint felső tagozatosok (II. korcsoport). Családi, baráti társaságok is nevezhetnek, ennek feltételeiről lejjebb írunk.

Figyelem, a két korcsoport feladatai eltérőek!

 

A játékszabály

Az I. korcsoporthoz tartozók a Csabai Mérlegben megjelenő szelvények, illetve nevezési lap kitöltésével vehetnek részt a játékban. Minimum 5, maximum 10 fős csapatok vehetnek részt a játékban (így egy ovis csoportban, iskolai osztályban akár 3-4 vagy még több csapat alakulhat). Családok, baráti társaságok is nevezhetnek, ha a létszámuk eléri a minimális 5 főt és legalább 3 gyermek életkora a kiírásnak megfelelő (óvodás vagy iskolás). Minden csapatnak - létszámtól függetlenül - alkalmanként 10 darab megfejtést kell beküldenie!

A II. korcsoport tagjaitól egy legfeljebb 5 perces kisfilmet (MP4 formátumban) vagy egy maximum 20 oldalas, prezentációs anyagot (PDF vagy PPT) várunk Békéscsabáról, amely helytörténeti, helyismereti vagy turizmus témakörben készül. A II. korcsoport esetében a határidő 2022. május 20. Az anyagokat egyéni vagy legfeljebb 3 fős csapatok készíthetik el. Családok vagy baráti társaságok is nevezhetnek (maximum 3 fő), ha legalább 2 gyermek életkora megfelel a kiírásnak. A legjobb munkákat a 7.TV műsorra tűzi. 

 

Még nem késő!

Az, aki nem nevezett eddig, az még megteheti egészen a Csabai Kalandozások nyolcadik fordulójáig. A végeredménynél a játékban elért pontszámok százalékos arányát vesszük figyelembe (tehát ha egy csapat minden kérdésre jó választ adott, az 100 százalékot jelent). Amennyiben két csapat egyforma eredményt ért el, azt a csapatot részesítjük előnyben, amelyik régebb óta játszik. (Például, ha a 16 fordulóban résztvevő "Mókus csapat" és a 9 fordulóban résztvevő "Pingvin csapat" is 87-87%-os eredményt ért el, akkor a "Mókus csapat" élvez előnyt.) Tehát azt ajánljuk minden kedvet kapó játékosnak: kalandra fel!

További programok »

FEL