A legkisebbek is kalandozhatnak

2020. január 14. 16:08 | D. Nagy Bence

A Csabai Mérleg hasábjain megjelenő, Csabai Kalandozások elnevezésű játékra a város óvodásai és alsó tagozatos általános iskolásai jelentkezhetnek.

A Berényi Nagy Péter (Tücsök Peti) ötlete alapján összeállt Csabai Kalandozások című vetélkedő a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület, valamint a Békéscsabai Médiacentrum együttműködésével indul útjára január 16-án.

A Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvodában már javában készülnek az óvodások a különböző feladatokra.

- A szülőket, a testvéreket, sőt, a nagyszülőket is bevonjuk ebbe a játékba, hiszen az ovisok közül még sokan nem tudnak olvasni, a sikeres feladatmegoldáshoz így szükség lesz a nagyobbak segítségére – emelte ki Pribelszki Péterné óvodavezető, aki hozzátette: igazi csapatmunkára taníthatják így a kicsiket.

Diós Zsolt, a Békéscsabai Médiacentrum ügyvezetője elmondta: a vetélkedő célja az, hogy a legkisebbek is megszerethessék városukat azáltal, hogy – különböző feladatokon keresztül – játszva tanulnak Békéscsaba értékeiről. A szervezők a nagy érdeklődésre való tekintettel kitolták a jelentkezési határidőt január 24-ig, de a becsatlakozásra a tízfordulós, kéthetente jelentkező vetélkedő későbbi szakaszaiban is lehetőség lesz.

 

További programok »

FEL