Jubilált az Országos Társastánc Bajnokság a Csabagyöngyében

2019. december 9. 11:09 | Szilágyi Viktória

Ötvenedik alkalommal mérették meg magukat Békéscsabán az ország legjobb táncosai a B-A-S osztályban, valamint harmadik alkalommal rendezték meg a Nyíri Lajos Emlékversenyt vasárnap a Csabagyöngye Kulturális Központban.

A Nyíri Lajos emléke előtt tisztelgő versenyt délelőtt rendezték meg, amelyen közel harminc páros öt kategóriában versengett. Az országos táncverseny ünnepélyes megnyitóját délután kettő órakor tartották meg, amelyen Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármstere köszöntötte a jelenlevőket.

– Város-, kultúr- és sportöténeti esemény a mai, hiszen egy legendává vált esemény ötvenedik állomását ünnepeljük, amelyen mindig a Békéscsaba tábla jelezte a helyszínt – fogalmazott az alpogármester. Varga Tamás kiemelte: ötven éve Békéscsaba, a Békéscsabai Társastánc Klub, majd a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület nyerte el a rendezés jogát, ezt pályázat útján lehetett megszerezni.

Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ vezetője Varga Tamás köszöntőjét követően Nyíri Lajosról osztotta meg emlékeit, akit személyesen is ismert. Az igazgató úgy fogalmazott: abban a világban nagyon kevés úriember volt, ezek egyike Nyíri Lajos, akit csodálatos eleganciával megjelenő, fantasztikus stílusú, mindig mosolygó embernek nevezett. Szente Béla a táncverseny ötvenedik évfordulója alklamából díszdiplomát adott át Felczánné Nyíri Máriának és Felczán Bélának munkájuk elsimeréseképp, majd köszönetét fejezte ki Hajas Tibornak és Meszlényi Viktóriának, akik évek óta segítik a rendezvény lebonyolítását. 

– Úgy gondolom, hogy országunkban és világszinten is egyedülálló az, hogy egy egyesület, egy klub, egy város ilyen hosszú távon meg tudja rendezni ezt a nagyon rangos rendezvényt. A rendezés jogáért minden évben újra kell pályázni és Békéscsaba ötvenedjére is kapta meg ennek a jogát. Azt gondolom, hogy azért, mert szép és színvonalas versenyt sikerült a békécsabai közönség elé varázsolnunk – fogalmazott Hajas Tibor, a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület elnöke.

A verseny szünetében a Békéscsabai Társastác Klub szenior csoportja is parkettra lépett. 

Galéria

FEL