Jövőre indulhat Békéscsaba történetének legnagyobb útépítési programja

2020. november 21. 14:28 | Hidvégi Dávid

A Magyar Közlöny pénteken megjelent száma szerint azonnali hatállyal bővült a Magyar Kormány és a békéscsabai önkormányzat közötti megállapodás, azaz a Modern Városok Program, amely részeként régóta nem látott úthálózat fejlesztés történhet a megyeszékhelyen.

Az utóbbi időszakban egyre többen költöztek ki Békéscsaba külső részeire, olyan helyekre ahol a város nem rendelkezik még asztfaltozott úttal. Mindez problémává vált, hiszen az ott élők nem tudnak jó minőségű utakon közlekedni, azonban a város forráshiány miatt nem képes a teljes hálózat megújítására. A Modern Városok Program, azaz a 2016-ban Orbán Viktor miniszterelnök és Szarvas Péter polgármester által aláírt együttműködési megállapodás számos fejlesztést tartalmaz, de annak a dokumentumnak nem része a megyeszékhely aszfaltozott úthálózatának bővítése. Hogy ez változzon a térség országgyűlési képviselője, Herczeg Tamás tett lépéseket.

–  Személyesen a miniszterelnökkel és Gyopáros Alpárral, a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztossal kezdeményeztem tárgyalást, hogy az MVP bővíthető legyen egy úthálózat fejlesztési tervvel. Ezek után arra kértem polgármester, hogy a polgármesteri hivatal készítsen egy kimutatást a szükséges fejlesztésekről, illetve ne csak útépítés, hanem felújítás is szerepeljen a csomagban. Az előkészítő tárgyalások eredményre vezettek, így most beszámolhatok arról, amiről a Magyar Közlöny is hírt adott: a kormányzat által a koronavírus-járvány nehézségei ellenére nyújtandó forrásból hamarosan városunk történetének eddigi legnagyobb belterületi útépítési és útfelújítási programja kezdődik el – számolt be a hírről a parlamenti képviselő a hivatalos Facebook oldalán.

Egyelőre nem lehet tudni pontosan, hogy mely utcákat érint a felújítási program, de hamarosan erről is hírt adhat az önkormányzat. A beruházás a tervek szerint 2021-ben kezdődik.

További programok »

FEL