Nagy volumenű járdafelújítási program indul Békéscsabán

2020. november 12. 11:02 | behir.hu

A Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent, hogy Békéscsaba önkormányzata több mint 2,3 milliárd forint támogatásban részesül. Az összeget a járdahálózat fejlesztésére lehet fordítani.

Az erről szóló határozat a Magyar Közlöny szerdai, 244. számában jelent meg. 

A térség országgyűlési képviselője, Herczeg Tamás a hír kapcsán arról írt közösségi oldalán: "Az ipari parkok, kerékpárutak, sportlétesítmények, kulturális és turisztikai célú beruházások megvalósítása mellett úgy gondolom, egy település akkor tud igazán modern, a mindennapokban élhetőbb, komfortosabb és barátságosabb lenni, ha a járdáin nem kell bukdácsolni, és jól használhatók babakocsival, kerekesszékkel, kisgyerekeknek és időseknek egyaránt. Ezért az elmúlt hónapokban számos egyeztetést folytattam egy, a városban megvalósítandó nagy járdaépítési programról a Miniszterelnökség, a Pénzügyminisztérium és a Belügyminisztérium vezetőivel és most beszámolhatok a jó hírről: a Magyar Közlönyben ma megjelent kormányhatározat szerint Békéscsaba kétmilliárd-háromszáznegyvenkilencmillió forintot fordíthat járdafelújításra és –építésre. Ez, a mostani számítások szerint kb. 180 utcában (ezekből 22-ben már rendelkezésre állnak a kiviteli tervek) 80 km hosszúságot meghaladó járdafelújítást és építést jelent (nagyobbrészt felújítást). Viszonyításképp: a rendszerváltozás óta mindössze két évben fordított 200-200 millió forintot az önkormányzat a járdák rendbehozatalára, azóta nem volt olyan év, amikor ez az összeg a százmilliót meghaladta volna. Ebben az évben pl. nem tudott költeni a város a járdái rendbetételére. A pénz hamarosan megérkezik az önkormányzat számlájára, és hozzá lehet kezdeni a sokezer ember életét befolyásoló munkához!"

Békéscsaba önkormányzata közlekedésfejlesztési, feladatainak támogatása címen 2 349 000 000 forint támogatásban részesült járdahálózat fejlesztés céljából.

FEL