Jobbik: Nehéz helyzetbe kerülhet a város, ha újabb hiteleket vesz fel

2018. március 27. 17:00 | Papp Ádám Sándor

Nehéz helyzetbe kerülhet Békéscsaba önkormányzata, ha újabb hiteleket vesz fel a város – fogalmazott Kocziha Tünde a közgyűlés utáni sajtótájékoztatón. A Jobbik önkormányzati képviselője a Csabagyöngye szőlőültetvényről és a szociális térítési díjakról is beszélt.

Irreálisan drágának tartja a Csabagyöngye szőlőültetvény üzemeltetésének költségeit Kocziha Tünde, aki szerint azt jóval kevesebb összegből is fenn lehetne tartani.

– A polgármester úrnak volt egy nagyon jó felvetése, hogy próbáljuk meg külső vállalkozóval megoldani a Csabagyöngye szőlőültetvény művelését, karbantartását. Ahogy utánanéztem, piaci áron jóval olcsóbban vállalnák ezt külső vállalkozók, mint amennyibe most a városnak kerül – jegyezte meg a képviselő, hozzátéve, hogy szerinte a magas beruházási összeg ellenére a termésátlag nem megfelelő, ennél magasabbat is el lehetne érni - fogalmazott a Jobbik önkormányzati képviselője.

A megtelt hulladéklerakó, mellé egy másikat kell építeni, ennek a költsége 300 millió forint. Mint azt Kocziha Tünde elmondta, zárt ülésen arról született döntés, hogy ezt fele-fele arányban állja a beruházó és az önkormányzat. Elképzelhető azonban, hogy emiatt újabb hitelfelvételre lesz szükség.

– Több esetben kényszerültünk már hitelfelvételre, amelyeknek a törlesztő részlete 2020-tól igen komolyan megemelkedik. Nagyon nagy gondban leszünk a 2020-as költségvetés tárgyalásakor, hogy honnan fogjuk erre a fedezetet előteremteni. Ha további hitelekkel terheljük a költségvetést, akkor előbb-utóbb komoly problémával kell szembenézni – jegyezte meg a képviselő.

Kocziha Tünde örömtelinek nevezte viszont azt, hogy a gyermekétkeztetésben és a szociális területen sem kellett emelni a térítési díjakat, sőt, van olyan szociális szolgáltatás, amelynek csökkent a díja. Hozzátette, hogy ezt a döntést természetesen ő is szívesen támogatta.

 

 

 

További programok »

FEL