Jobbik: A kormány célja a politikai ellenzék elhallgattatása

A plakátadó célja, hogy a kormány ellehetetlenítse a politikai ellenzéket – fogalmazott a Jobbik önkormányzati képviselője. Kocziha Tünde sajtótájékoztatón értékelte a novemberi közgyűlés történéseit.

A képviselő a helyi adókról szóló önkormányzati rendelet módosításánál többször is felszólalt a csütörtöki közgyűlésen. Véleménye szerint a kormány részéről, ez a változás a politikai ellenzék elhallgattatására irányul. Kifejtette, hogy a változás miatt egy átlagos, 12 négyzetméteres plakát éves adója 144 ezer forint lesz. A képviselő hangsúlyozta, hogy a kormány az önkormányzatokra bízta a „piszkos munkát”, hiszen egy plakáttörvényt akart bevezetni a Fidesz, ami nem sikerült.

Kocziha Tünde kiemelte, hogy ez semmi másról nem szól, csak arról, hogy a kormány el tudja lehetetleníteni a politikai ellenzéket. Felidézte, hogy miután a Jobbik bejelentette, hogy 1100 plakáthelyet vásárolt meg az országban, a Fidesz-frakció kormánytörvénnyel utasította az önkormányzatokat adórendeletekre.

A képviselő arról is beszámolt, hogy a napokban több helyi lakos kereste meg azzal a panasszal, ami advent felé közeledve történik Békéscsaba főterén.

– Igencsak borzolja a békéscsabaiak kedélyeit az, ami a város főterén történik. Felépült az adventi vásár helyszíne, aki arra jár, az láthatja azt a gyalázatot, ami ott történik. Több helyi lakos fordult felém, akik felháborítónak tartják azt, hogy a Szent István téri vásár„vurstli hangulatot” áraszt. Én, mint keresztény-konzervatív értékrendet valló békéscsabai lakos azt gondolom, hogy gyalázatos, ahogyan kinéz a főterünk. Úgy vélem, hogy a helyi adventi vásár a Békéscsaba lakosság örömét kellene szolgálnia – fogalmazott Kocziha Tünde, a Jobbik önkormányzati képviselője.

A képviselő hozzátette, hogy a főteret érintő lakossági panaszok kapcsán Bacsa Vendel jegyzőt is felkeresi a következő napokban.

 

 

Megosztás:

Címke: , , ,