Közgyűlést értékelt a Jobbik

2018. február 26. 17:28 | Papp Ádám Sándor

Kocziha Tünde, a Jobbik önkormányzati képviselője értékelte a februári közgyűlést hétfőn. A képviselő egyetlen témáról, a 2018. évi költségvetésről beszélt, azon belül is a Békéscsabai Médiacentrumról.

Kocziha Tünde a februári közgyűlésen szóvá tette, hogy 16 millió forintot ad a város a médiacentrum üzemeltetésére. A képviselő ezt az összeget szerette volna átcsoportosítani például járdafelújításra, mivel véleménye szerint a cég jelenleg már rendelkezik elegendő bevétellel ahhoz, hogy a saját lábán is megálljon.

Kocziha Tünde azzal érvelt, hogy szerinte az uniós és egyéb projektek kötelező nyilvánosságának biztosítása miatt komoly bevételekre számíthat a cég. A képviselő a Csabai Mérleggel kapcsolatban megjegyezte, hogy véleménye szerint az újság nem ad széleskörű tájékoztatást a helyi lakosoknak. A Jobbik képviselője úgy vélte, nem egyforma arányban szerepelnek benne az ellenzéki képviselők és a kormánypárti képviselők, valamint szerinte "az ellenzéki nyilatkozatok cenzúrázva vannak".

A képviselő kiemelte, hogy szerinte a Békéscsabai Médiacentrum működése a vállalkozói médiapiacra torzító hatással van, és kifogásolta: "a médiacentrum ügyvezetője a Fidesz-frakció elnökségi tagja."  Azt is hozzátette, hogy Békéscsabán már hosszú évek óta működik a Csaba Televízió, amely eddig is korrekten tájékoztatta a lakosságot, így nem látja szükségességét még egy tévének.

Kocziha Tünde feltett egy kérdést is a közgyűlésen, amelyre véleménye szerint nem kapott választ. Mint mondta: a város több millió forintot adott eszközfejlesztésre a médiacentrumnak, azonban tudomása szerint a cég a múzeum és a színház eszközeit használja. A képviselő hozzátette: nyílt levéllel fog a cég ügyvezetőjéhez fordulni, hiszen szeretne választ kapni a felmerülő kérdésekre.

 

 

További programok »

Közgyűlés

Visszatekintő Paláncz György alpolgármester, képviselő 8.vk. – Fidesz-KDNP

Öt évvel ezelőtt, 2019. október 13-án volt az előző önkormányzati választás, amikor arról döntöttünk, hogy a 2019–2024-es ciklusban kikre bízzuk a város vezetését. Most arra kértük a békéscsabai képviselő-testület tagjait, foglalják össze az ebben a ciklusban végzett önkormányzati munkájukat. Az alábbiakban Paláncz György beszámolóját olvashatják.
2024. április 18. 13:00
FEL