Jobbik: Nehéz éve lesz Békéscsabának

2018. január 29. 20:14 | Kovács Dávid

Nehéz éve lesz Békéscsabának 2018-ban, javaslatokat kell tenni a költségek csökkentésére, és várhatóan vissza kell venni az önként vállalt feladatokból – fogalmazott a Jobbik önkormányzati képviselője. Kocziha Tünde hozzátette, ugyan a kormány emelte a béreket, de a terheket az önkormányzatokra rótta.

"A jelenlegi gazdasági helyzetben sürgősen megoldásokat találni, a kormány által indított bérkompenzáció miatt mintegy félmilliárdos tételt kell pótolnunk "– nyitotta sajtótájékoztatóját a Jobbik képviselője. Kocziha Tünde kiemelte, ahhoz, hogy megmaradjon az egyensúly Békéscsaba költségvetésében, az önként vállalt feladatokból kell visszavenni, ami szerinte leginkább a sportot és a szociális területet érintheti. A Jobbik politikusa kiemelte a képviselők tehetnek megoldási javaslatokat, ugyanakkor nagy feladatot jelent ez a változás, hogy minél kevesebb sérülés érje az adott területeket.

Kocziha Tünde megjegyezte, ingatlanértékesítésre is van egy betervezett összeg, ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy egyre több szociális és önkormányzati lakásra lenne szükség. Hangsúlyozta a kormány az egyébként pozitívnak számító béremeléssel nehéz helyzetbe hozta az önkormányzatokat. Leszögezte, új helyi adók bevezetése nem szerepel a tervek között, emellett fontosnak tartja, hogy az önkormányzati képviselők és a jelöltek is közvetítsék a kormány felé ezeket a nehézségeket.

A Jobbik önkormányzati képviselője a korábban feltett képviselői kérdésével, illetve az erre kapott válasszal kapcsolatban hangsúlyozta, a karácsonyi vásár üzemeltetőjével kötött megállapodás már az első pontban nem felelt meg a követelményeknek, ugyanis abban az szerepel, hogy egy olyan rendezvényt kell megvalósítani, ami a karácsony előtti ünnepi, békés hangulatot sugározza. Kocziha Tünde kiemelte, véleménye szerint a vásár évről évre alacsonyabb színvonalat képvisel.

Az önkormányzati képviselő hozzátette, a változás érdekében petíciót is benyújt majd, illetve aláírásgyűjtésbe is kezd, hogy a jövőben megfelelő kézben legyen a vásár.

 

 

 

További programok »

FEL