Jó tempóban halad az M44-es új Tisza-hídjának építése

2020. július 26. 08:29 | behir

Az M44-es gyorsforgalmi út új hídjának szerkezetépítési munkálatai a Panama-csatorna rekonstrukciójakor is használt PERI rendszerekkel valósulnak meg – írja a magyarepitok.hu.

A Kőrös-híd után most egy Tisza-híd épül az M44-es egyik szakaszán: az Európában egyedülálló tiszaugi szerkezet deformált ellipszist formáz, így az 556 méter hosszú híd megjelenése az Alföld egyik jelképére, az ekhós szekérre emlékeztet. A tavaly átadott Tiszakürt-Kondoros szakaszhoz kapcsolódó 10 kilométeres, Lakitelek és Tiszakürt közötti szakasz a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában, a Duna Aszfalt Kft. generálkivitelezésével jön létre. Az útszakaszon kialakítás alatt álló új Tisza-híd az A-Híd Zrt. alvállalkozásában és az Uvaterv Zrt. tervei alapján valósul meg. A híd kivitelezői rugalmas megoldásai és tapasztalt szakemberei miatt a PERI mellett döntöttek a zsaluzatok kiválasztásakor.

A projektben összesen 127 darab hídgerendát használnak fel, a hídpilonok végső magassága több mint 50 méter lesz. A Lakitelek és Tiszakürt közötti új gyorsforgalmi útszakasz impozáns részét a hozzá tartozó keretműtárggyal együtt a tervek szerint 2021 szeptemberében adják át, az alépítményi munkarészek már több mint 70 %-os százalékos készültségi szintnél tartanak. 

A híd építéséről bővebben beszámoló cikket a magyarepitok.hu oldalon ide kattintva tekinthetik meg. 

Eközben a tervezettnél gyorsabb ütemben halad a Békéscsaba-Kondoros szakasz kivitelezése, ahogy arról egy korábbi cikkünkben beszámoltunk.

 

Forrás: magyarepitok.hu

 

További programok »

Gazdaság

A KSH szerint 511400 forint volt a bruttó átlagkereset márciusban

Márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 511400 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 352200 forint volt. A bruttó átlagkereset 17,5 százalékkal, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 18,1 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban - ismertette kedden a Központi Statisztikai Hivatal.
14:40
FEL